Glumci Milanovačkog pozorišta ponovo izborili nastup na IFAT-u

Glumci Milanovačkog pozorišta ponovo izborili nastup na IFAT-u foto: Milanovačko pozorište

Predstava “Profesionalac” u izvođenju glumaca Milanovačkog pozorišta među najboljima u Evropi. Plasman na Internacionalni pozorišni festival izborile četiri predstave iz Srbije.

Kultna predstava „Profesionalac“ Dušana Kovačevića, u režiji Branka Kneževića, u subotu, 29. juna 2019. godine braniće boje Srbije na 14. Internacionalnom pozorišnom festivalu u Laktašima kod Banja Luke (BIH).

foto: Milanovačko pozorište

Predstava u izvođenju Milanovačkog pozorišta po oceni selektora festivala dr Luke Kecmana, redovnog profesora Katedre za istoriju i teoriju filma i teatra, dramaturgiju i produkciju, Akademije umjetnosti u Banja Luci, proglašena je za jednu od šest najboljih dramskih dela u konkurenciji 12 predstava iz nekoliko zemalja Evrope.

Osim pozorišta iz Gornjeg Milanovca, nastup na međunarodnom festivalu u Republici Srpskoj izborili su i: BAG Teatar, Boljevci (predstava: „Kovači“, Miloš Nikolić), Studio glume-Teatar 011 („Sekund i 35 stotinki“, Nebojša Romčević), Beograd i AKUD “Sonja Marinković”, Dramski studio, Novi Sad („Novi život“, Aleksandar Obrenović).

Na završnicu 14. Internacionalnog pozorišnog festivala plasirali su se i Teatar „Ludus“ iz Zagreba (Hrvatska), sa predstavom „Anka“, autora Kristiana Žan-Mišela Jalžečića, dok će predstavnik domaćina biti Gradsko pozorište i Kulturna scena „Male stvari“ iz Trebinja (Republika Srpska) sa predstavom „Analfabeta“, Branislava Nušića.

Na 15. Susretu varoških pozorišta u Požarevcu, nacionalnom festivalu glume koji se organizuje u čast Milivoja Živanovića, Branko Knežević je za ulogu Luke Labana u predstavi “Profesionalac” nagrađen najvećim priznanjem festivala – replikom “Milivojevog štapa i šešira”, dok je Predragu Lošiću za ulogu Teodora Teje Kraja pripala nagrada za slikovito kreiranje lika.

foto: Milanovačko pozorište

Podsećamo, u ovoj „gorkoj“ komediji, detalji proživljenih života osvedočenog opozicionara (Teodor Teja Kraj) i njegovog policijskog islednika (Luka Laban) iskrsavaju iz tajnih policijskih dosijea i oživljavaju pred publikom kroz nevesele situacije i događaje osvetljene humorom i apsurdom. Neočekivani susret i bolna istina dovode do pogleda na prošlost iz potpuno drugačijeg ugla. ''Profesionalac'', je tužna komedija o svim našim vremenima prošlim, za sva vremena buduća.

To je priča o „profesionalcima“ i „amaterima“, o lovu i lovini. U predstavi uz Kneževića i Lošića igraju i: Ljiljana Miketić (Marta) i Nikola Starčić / Mihailo Ristić (Ludak).

Kostimograf predstave je Biljana Knežević, majstor scene je Milan Aćimović, a majstori tona i svetla su Viktor Vujić i Predrag Damnjanović.

Poslednju proveru pred nastup u Laktašima glumci iz Gornjeg Milanovca imaće 20. juna 2019. godine od 20 sati na Maloj sceni Milanovačkog pozorišta.

foto: Milanovačko pozorište


PREDSTAVA MINISTARKE u ČETVRTAK, 6. juna 2019. godine

Predstava „Gospođe ministarke“, koju je na scenu postavio Branko Knežević inspirisan Nušićevom “Gospođa ministarkom”, u četvrtak, 06. juna 2019. godine ponovo će biti izvedena na Maloj sceni Milanovačkog pozorišta.

U predstavi igraju: Vladimir Jovanović, Nadica Simić, Zorica Đurković, Danica Vučetić, Tatjana Rašić, Nikola Starčić, Krsman Nedeljković, Predrag Lošić, Teodora Miletić, Predrag Damnjanović, Branko Knežević, Viktor Vujić, Branko Nedeljković, Milan Aćimović, Đorđe Petrović, Saša Jovičić i Magdalena Rašić. Kostime za predstavu osmislila je Biljana Knežević.

Početak predstave je u 20 sati.

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)
Go to top