“Prosidba”, jednočinka A. P. Čehova ponovo na Maloj sceni

“Prosidba”, jednočinka A. P. Čehova ponovo na Maloj sceni foto:gminfo.rs

Jednočinke Antona Pavloviča Čehova, najizvođenija i u proteklih šest godina višestruko nagrađivana predstava Milanovačkog pozorišta u novom izdanju ponovo će biti izvedena u četvrtak, 13. juna 2019. godine na Maloj sceni.

Uz, već viđenog "Medveda" i "Tragičara od nevolje", na sceni Milanovačkog pozorišta svoju prvu reprizu imaće jednočinka "Prosidba", reditelja Branka Kneževića u kojoj uloge tumače: Branko Nedeljković, Tatjana Rašić i Krsman Nedeljković.

Jednočinke su prožete humorom i blagom ironijom. U njima su predstavljeni obični ljudi koje je društvena sredina izobličila i otuđila. Oblikovane su drugačijom tehnikom od načina pisanja ruskih realističkih pripovedača.

U jednočinkama nema junaka, nema velikih zbivanja, nema zamršene fabule. Čehov je u njih ugradio lirske digresije, muzičke elemente i narodski jezik, a Knežević je na toj matrici, uz nesebičnu pomoć dramske umetnice Ljiljane Dragutinović postavio komad.

Uz glumački trio: Tatjana Rašić, Branko i Krsman Nedeljković u predstavi nastupaju i Mihailo Ristić, Danica Vućetić i Branko Knežević ("Medved"), Viktor Vujić i Predrag Lošić.

Početak predstave je u 20 sati.

 

 

gminfo.rs

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Go to top