Stigao prvi rad za 15. Međunarodni bijenale umetnosti minijature

Stigao prvi rad za 15. Međunarodni bijenale umetnosti minijature foto: Branka Vučković Vučićević

Za nešto više od mesec dana od kako je raspisan konkurs za 15. Međunarodni bijenale umetnosti minijature, na adresu Kulturnog centra Gornji Milanovac stigao je znatan broj radova koje potpisuju autori iz Nemačke, Bugarske, Ukrajine i Srbije. Najviše prispelih minijatura je prijavljeno za izlagačke kategorije grafika i slikarstvo.

foto: kcgm.org.rs

Prvi radovi dela su Normana Gebauera, akademskog umetnika iz Berlina. Radovi naziva "Neonato 1 i 2" prijavljeni su za izlagačku kategoriju – grafika.

Za istu kategoriju radove su poslali i Mikhailo Krasnik (Ukrajina) i Ivan Ninov (Bugarska). Prvi domaći autor čiji su radovi pristigli je Petar Bosanac umetnik iz Beograda. Minijature "Lucifer" i "Zagonetka iz sna" autor je prijavio za izlagačku kategoriju – slikarstvo.

Prema kalendaru manifestacije prijem radova za 15. Međunarodni bijenale umetnosti minijature je do 31. oktobra 2019. godine. Selekcija radova obaviće se 16. i 17. novembra 2019. godine.

Za izlaganje će biti prihvaćeni samo originalni radovi, nastali u poslednje dve godine, koje Umetnički savet (Selekciona komisija) bude ocenila kao dela visokog umetničkog i profesionalnog dometa.

Izložbene kategorije su: slikarstvo, grafika, skulptura, crtež, primenjena umetnost, fotografija i intermedija.

Radovi koji prođu Selekcionu komisiju javnosti će biti predstavljeni 23. april 2020. godine u Modernoj galeriji Kulturnog centra Gornji Milanovac.

 

 

P. Lošić

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Go to top