Duh Afrike foto: Simo Marić, Muzej rudničko-takovskog kraja

Galeriju Muzeja rudničko - takovskog kraja obasjale su u utorak uveče živopisne boje fotografija Maria Leonea Bralića, istaknutog fotografa.

- Zajedno Sa Grafoprintom započeli smo obeležavanje velikog jubileja ove štamparije, 30 godina postojanja, a kako je u uvodnoj reči istakao direktor Muzeja Aleksandar Marušić, naš muzej je započeo jesenju sezonu događaja u našoj galeriji. Jubilej Grafoprinta ispratićemo do kraja i ugostićemo i njihovu izložbu štampanih publikacija koje su tokom prethodnih 30 godina pažljivo štampali i stekli renome poštovanih štamparija - kažu u muzeju.

foto: Simo Marić

foto: Simo Marić

Marušić je podsetio da je i muzej obeležio 25 godian postojanja, da ove godine slave jubileje i crkva na Savincu i šilopajska crkva. Saša Savović, fotograf, koji je prikazivao pejzaže Afrike u drugačijem vidu, istakao je koje izložbe fotografija su tokom 25 godina postojanja gostovale u muzeju i čestitao Mariu Braliću na ovakvoj izložbi.

foto: Simo Marić

Autor, Mario Bralić, istakao je prijateljstvo sa Tomicom Karadžićem, kako kaže, čovekom srca koje deli svima oko sebe. Tomica se zahvalio autoru i svim gostima koji su u velikom broju uveličali jubilej Grafoprinta.

Izložba će biti otvorena do 13. septembra.

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)
Go to top