6. Revija nezavisnog off-filma u "Srpskom Holivudu"

Šesta Revija nezavisnog off-filma Srbije biće održana od 28. do 30. jula u selu Mutanj, na planini Rudnik, u takozvanom "Srpskom Holivudu"

Revija je takmičarskog karaktera i prikazaće osam filmova u konkurenciji i pet van konkurencije. To su dugometražni i srednjemetražni filmovi koje autori snimaju u "kućnim radionicama", sa porodicama, komšijama i prijateljima, produkcijski potpuno van okvira zvanične srpske kinematografije.

Program će početi vatrometom i prikazivanjem, van konkurencije, filma Branka Lazića "Čarobnjak iz Mutnja".

U konkurenciji su "Maestro" autora Milana Kićevca i Boška Milosavljevića Beograd-Budimpešta, "Kotrljanje" Žikice Jovanovića iz Prokuplja, "Laka lova" Zlatka Miloševa iz Kikinde, "Žeđ" Vladimira i Ognjena Janića iz Subotice, "Minijaturni svet Srbije" autora Ilije Dimitrijevića iz Beograda, In memorijam Zlatomir Zlaja Dukić " Kratak susret", "Eliza I" i Eliza II"autora Vladimira i Ognjena Janića iz Subotice, Uroša Vasovića i Dragana Krstića.

Van konkurencije biće prikazan šesti nastavak filmskog serijala "Potpisani" Marka Kovača, iz Beograda, "Jego blagorodije Baron vrangel" autora Milana Kićevca i Boška Milosavljevića Beograd-Budimpešta, "Katinka" i "Ludilo" Save Šumanovića autora Miroslava Bate Petrovića


"Srpski Holivud" je "ustanovio" mladi fimofil Ivan Jakovljević, u lokalnom okruženju poznatiji kao Ivo-Car. Na strmoj livadi na vrhu brda Straževica podigao je tri i po metra visoka slova HOLYWOOD, koja se vide sa Ibarske magistrale čak i noću, jer su osvetljena.

Festival se organizuje Udruženje građana "Srpski Holywood" iz Mutnja PP Fiks Fokus iz Beograda. Revija se realizuje uz pomoć opštine Gornji Milanovac, tehničku podršku Kulturnog centra i preduzeća Rudnik i flotacija "WRudnik" doo

 

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(5 glasova)
Go to top