Završena likovna kolonija „U čast rudara“

Sa zatvaranja likovne kolonije na Rudniku Sa zatvaranja likovne kolonije na Rudniku foto:R. Karaulić

U centru varošice, u subotu u 18 časova, završena likovna kolonija „U čast rudara“


Povodom 6. avgusta, Dana rudara Srbije, Rudnik i flotacija „Rudnik“ organizovao je Likovnu koloniju „U čast rudara“, koja se završila, u subotu u Domu kulture na Rudniku, u 18 časova.

Učešće su uzeli slikari rudničko-takovskog-kačerskog kraja, njih devet, koji su se okupili u utorak, 1. oktobra, u 10 časova u centru varošice. Slike su urađene, skulptura „Rudničanka“ okitila je ulaz u Dom kulture, a hol, ili galerija, kako je vole da zovu, bila je prepuna ljubitelja slikarstva i vajarstva. Za neverovanje, ovakva minifestacija okupila je veliki broj ljubitelja umetnosti iz Gornjeg Milanovca, Belanovice, Majdana, Rudnika...

 

Prepun hol na zatvaranju kolonije, foto:R. Karaulić

Prisutne je prvi pozdravio generalni direktor Rudnika i flotacije „Rudnik“ Aco Ilić, zahvalio se umetnicima za uložen trud, uručio im prigodne gramate, a zatim najavio da će ova likovna kolonija postati i tradicionalna. O umetnicima i njihovim radovima pričao je Radoš Gačić, urednik u Kulturnom centru, a zatim su se prisutnima obratili najstariji učesnici kolonije Ilija Drašović i Branko Nikolić. Pesmu Vojislava Ilića „Pećina na Rudniku“ emotivno je odrecitovala Marija Drašović, gošća kolonije.

Dugo se, uz hladne sokove, obilazili radovi izloženi u holu Doma kulture „Vojislav Ilić“, koji će narednih godina ulepšavati hodnike ROC „Rudnik“.

 

R. Karaulić

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Go to top