Slike, akvareli i objekti Slobodana Jelesijevića

Slike, akvareli i objekti Slobodana Jelesijevića foto: Kulturni centar Gornji Milanovac

Kulturni centar Gornji Milanovac predstaviće u četvrtak, 12. oktobra u Modernoj galeriji izložbu "Slike, akvareli i objekti" prof. Slobodana Jelesijevića, priznatog umetnika i dizajnera iz Gornjeg Milanovca.

Slobodan Jelesijević završio je srednju umetničku školu „Đorđe Krstić“ u Nišu (1972), a potom i diplomirao na grafičkom odseku Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, 1977. godine. Bavi se ilustracijom, dizajnom ambalaže, tipografijom i slikarstvom.

Izabran je u zvanje docenta 2004, a u zvanje vanrednog profesora 2009. godine za užu umetničku oblast Stručni predmet grafičkog dizajna Prostorna grafika na Odseku za primenjene umetnosti Fakulteta umetnosti u Nišu. Predaje i izborni predmet Ilustracija. Od 2009. do 2013. angažovan je kao gostujući profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, Republika Srpska, za predmete Tipografija i Grafičko oblikovanje knjige. Član je ULUPUDS-a od 1977. godine.

Realizovao je više samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je 13 domaćih i inostranih nagrada za svoj rad iz likovne i primenjene umetnosti.

Radovi iz oblasti pisma nalaze se u zbirci Klingspor-museum, Ofenbah, Nemačka. lustracije u zbirci THE MUSEUM of WORLD's ILLUSTRATION at GLOWINSKIS' LIBRARY, Olesnjica, Poljska. Radovi iz kolekcija „Znakovito“ nalaze se u zbirci Muzeja primenjenih umetnosti u Beogradu.

Radovi su mu objavljivani u knjigama, udžbenicima, časopisima i na veb sajtovima. Otvaranje izložbe je u 19 sati.

 

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(5 glasova)
Go to top