Ponovo “Doktor Šuster”

Ponovo “Doktor Šuster” foto:gminfo.rs

Predstava “Doktor Šuster” u interpretaciji glumaca Milanovačkog pozorišta u četvrtak, 12. oktobra, od 20 sati biće izvedena na "Maloj sceni" Milanovačkog pozorišta.

 

"Doktor Šuster" je jedna intrigantna drama Dušana Kovačevića i u pogledu forme i u pogledu značenja. Radnja priče je smeštena u devedesete godine prošlog veka, u vreme društvenog beznađa kada je na prostorima Balkana došlo do propasti građanskog društva i uspostavljanja nekog novog sistema vrednosti koji kontroliše "kriminalizovana elita".

Nasuprot onome što bi se očekivalo kada je u pitanju ovakva “građa”, u “Doktoru Šusteru”, nema dramski razvijene priče i likova, već ona samo služi kao polazište za vrlo nadahnuto i duhovito dramsko razigravanje koje u predstavi reditelja Branka Kneževića prelazi u tragi-komediju apsurda gde su na suprotnim stranama dva sveta – senilni i “izgubljeni" predstavnici odumirućeg građanskokog društva (stari doktor i njegova sestra, profesorka klavira) i prisebni predstavnici sveta u usponu (inspektor policije, novinarka i kriminalac).

Uloge tumače: Draško Obrenović, Marija krsmanović, Branko Knežević, Marija Todorović, Aleksandar Avramović, Predrag Lošić, Krsman Nedeljković, Viktor Vujić i Milan Aćimović

Kostime za predstavu osmislila je Biljana Knežević.

 

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Go to top