Мuzejska radionica "In our museum"

Мuzejska radionica "In our museum" foto:Muzej rudničko-takovskog kraja

U Muzjeu rudničko-takovskog kraja održana je još jedna radionica, ovoga puta pod  nazivom "In our museum". Gosti radionice bili su đaci OŠ "Sveti Sava" koju su već učestvovali u radionicama, ali ovoga puta poželeli su da dovedu svoje nove drugare iz Italije.

- Dugogodišnja saradnja škola naše opštine i Muzeja rudničko-takovskog kraja na realizaciji muzejskih radionica, ovog puta u goste kao učesnike muzejske radionice, dovela je naše drage osmake iz OŠ „Sveti Sava“, koji su zajedno sa svojom nastavnicom Jelenom Ranković Glišović već učestvovali u radionicama i poželeli da svoje nove drugare Italijane dovedu na jednu muzejsku radionicu. To se i dogodilo 29. novembra kada je dvadeset školaraca, zajedno sa svojim nastavnicima učestvovalo na muzejskoj radionici „ In our museum“ vođenoj na engleskom jeziku - rekla je Irena Đorđević.

 

Мuzejska radionica " In our museum", foto:muzej rtk

- Deca su upoznata sa našim muzejom i onim što on baštini, a zatim i sa balovima, odećom i muzikom sa balova s kraja XIX i početkom XX veka. U kreativnom delu, slušajući muziku sa balova, deca su napravila 3D lutkicu u gradskoj nošnji s kraja XIX i početkom XX veka. Divno druženje i jedno lepo, novo iskustvo, tako da OŠ „Sveti Sava“ može samo da se ponosi što se uključila u projekat Međunarodne organizacije za razmenu učenika Interkultura.

U realizaciji ove radionice koju je vodila Irena Đorđević, kustos-pedagog muzeja, pomogli su i učenici četvrtog razreda Gimanzije: Simona Dmitrović i Vuk Radojičić.
- Znamo da na mlađe generacije vrlo jak uticaj imaju vršnjaci, a sudeći po ovoj deci koja su bila u muzeju, po njihovoj zrelosti i spremnosti da razmene iskustva, prihvate ono pozitivno i uče jedni od drugih, imaćemo u budućnosti veoma svestrane, obrazovane sugrađane. Ostaje samo pitanje da li ćemo znati da ih ovde i zadržimo - kazala je Irena Đorđević.

 

 

gminfo.rs

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Go to top