Dani frankofonije u Gornjem Milanovcu

Dani frankofonije u Gornjem Milanovcu foto:Kulturni centar Gornji Milanovac


Mesec frankofonije, kulturna manifestacija koja proslavlja francuski jezik i kulturu, tokom marta biće obeležena u brojnim gradovima Srbije, među kojima je i Gornji Milanovac.

Kulturni centar u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji i Gimnazijom "Takovski ustanak", tom prilikom predstaviće filmove iz ciklusa “UDAHNI ŽIVOT”. Reč je o filmovima: “Polina – živi ples” (13. mart), “Videti svet” (26. mart), “Položi maturu pevajući “ (27. mart) i “Tamara” (28. mart). Filmovi će biti prikazani u Velikoj sali Kulturnog centra. Početak projekcija je u 18 sati izuzev za film “Tamara” reditelja Aleksandra Castanjetia, kada je projekcija predviđena u 16 sati.

Za pozorišne sladokusce biće predstavljena i višestruko nagrađivana predstava “EDIT” (14. mart) koju je na scenu postavilo, nezavisno beogradsko pozorište "Tri groša".

U monodrami o Edit Pjaf najpoznatiju i najvoljeniju šansonjerku na svetu igra Milena Živanović dok je na klaviru prati Jug K. Marković. Sara Radojković je dramaturg, a Ana Popović rediteljka.

“Milena Živanović sa svojim autorskim timom spaja varijete, cirkus, pantomimu, burlesku i muziku, i sve to veoma sugestivno, smelo, srčano, emotivno i nepretenciozno.” (Dušanka Glid Stojanović ). Početak predstave je u 18 sati.

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Go to top