U susret 10. Srpskom festivalu svetske muzike

U susret 10. Srpskom festivalu svetske muzike, prošetajmo kroz prethodne festivale, bacimo pogled na fotografije koje je zabežilo oko kamere od prvog do poslednjeg, prošlogodišnjeg, devetog festivala. Uz standardne fotografije sa nastupa poznatih gostiju, muzičara iz zemlje, regiona i sveta... na momenat se prisetite i evocirajte uspomene i trenutke sa prethodnih SWMF.  

Slušali smo više od pedeset izvodjača iz Srbije, Norveške, Švedske, Francuske, Engleske, sa Kube, BIH, Hrvatske, Turske, Makedonije, Crne Gore, Danske, Albanije.

Prema rečima Slobodana Božovića, direktora festivala i deseti, jubilarni, Serbia World Music Festival, pomeriće granice pa će od 19. do 23. aprila biti prestonica svetske muzike. Ne samo medju različitim kulturama, muzičkim pravcima, i umetničkim načinima izražavanja, već i po gostoprimljivosti organizatora.

- Koncerti će se održavati na Trgu kneza Mihaila i Domu kulture, a klupske svirke u PUB-u 1859. Pored koncerata, u okviru 10. Srpskog festivala svetske muzike, na programu je i muzička predstava „Kafana na balkanu“. Posetioce festivala očekuje i dečiji maskenbal mališana PU „Sunce“, već tradicionalni Jam Session, kao i muzičke radionice, seminari i druge prateće manifestacije - kazao je Božović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gminfo.rs

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)
Go to top