Proglašeni najbolji recitatori Moravičkog okruga

Proglašeni najbolji recitatori Moravičkog okruga foto: Kulturni centar Gornji Milanovac

Maša Šiljković iz Čačka (mlađi uzrast), Nikola Perić iz Gornjeg Milanovca (srednji uzrast) i Sofija Dimitrijević iz Čačka (stariji uzrast) predstavljaće Moravički okrug u Valjevu, na republičkoj smotri recitatora "Pesniče naroda mog".

Kulturni centar Gornji Milanovac, u saradnji sa Savezom amatera Srbije, minulog vikenda, organizovao je u Svečanoj sali Gimnazije “Takovski ustanak” u Gornjem Milanovcu Okružno takmičenje recitatora. U tri starosne kategorije, nastupili su najbolji recitatori Čačka, Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Lučana.

U kategoriji mlađih osnovaca najbolja je bila Maša Šiljković iz Čačka, dok je drugo i treće mesto pripalo Anđeliji Stevanović iz Gornjeg Milanovca i Marti Krvavac iz Čačka.

U kategoriji recitatora od 5. do 8. razreda prvo mesto osvojio je Nikola Perić iz Gornjeg Milanovca, dok su nešto slabije bile Katarina Koturović i Milica Prokopijević, obe iz Ivanjice.

 

 

Odlukom žirija, profesora srpskog jezika I književnosti: Marine Pavlović (Gornji Milanovac), Dragana Dujovića (Čačak), Verice Kostić (Ivanjica) i Marije Radulović, predsednik (Lučani), Moravički okrug na finalnoj smotri recitatora u Valjevu predstavljaće i Sofija Dimitrijević iz Čačka.

Božidar Tomović i natalija Petronijević, oboje iz Čačka zauzeli su drugo, odnosno treće mesto.

 

Žiri je dodelio i dve pohvale i to: Veljku Markoviću (mlađi uzrast) iz Lučana i Petru Vraniću (stariji uzrast) iz Ivanjice. Republička smotra recitatora “Pesniče naroda mog" biće održana idućeg meseca u Valjevu.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)
Go to top