Bora Đorđević: Da vam festival traje najmanje kao Riblja Čorba (FOTO)

Bora Đorđević: Da vam festival traje najmanje kao Riblja Čorba (FOTO) foto:Suzana Jevremović

Bora Čorba - Milanovac pamtim samo po dobrom

SRPSKI „Rolingstonsi“, beogradska rok grupa „Riblja Čorba“, obeležila je četvrti dan festivala odličnim koncertom, pred više od 6.000 ljudi na Trgu kneza Mihaila. Ova 2018. godina je u znaku jubileja i festivalu i ovim vremešnim rokerima. Srpski festival slavi deseti dok Riblja Čorba 40. rođendan. 

Riblja čorba 2010. godine je nastupila na festivalu u Takovu ali nastup je prekinulo nevreme. Zato sinoć nije bilo odustajanja.

 

 

- Sećam se kiša u Takovu, jak pljusak, pet-šest numera smo samo izveli i morali da prekinemo. Mnogo mi je krivo jer je publika bila raspoložena ali zato ćemo večeras sve nadoknaditi. Svirali smo mi u Milanovcu više puta ali najšašavije mi je bilo u ono vreme bombardovanja kada sam bio kod gradonačelnika Marušića i vazdušna opasnost … eee onda smo izračunali koliko može da se svira dok ne dođu avioni ali u svakom slučaju Milanovac pamtim samo po dobrom - rekao je Bora Đorđević za naš portal i dodao: 

- Mi ćemo večeras svirati sigurno preko dva sata, a festivalski nastupi obično traju sat vremena, tako da će ovo biti naš koncert. Super je što je ovaj festival šarenolik, što su pre nas svirali Norvežani…različiti žanrovi, različiti izvođači, različite zemlje… taj način Milanovčani upoznaju i druge kulture. Festivalu želim srećan rođendan i da traju najmanje kao Ribja čorba.

 

 

 

 

 


Milanovačkoj publici, pored svog dobro poznatog repertorara, Riblja Čorba je predstavila i neke svoje nove pesme sa albuma koji će uskoro izaći... “Da tebe nije”, “Smešan, grešan i pogrešan”...

Publika je na koncertu nabolje reagovala tokom izvođenja „Rokenrol za kućni savet“, „Zadnji voz za Čačak“, „Kad sam bio mlad“, „Ostani đubre do kraja“ kao i "Pogledaj svoj dom andjele" koji su izveli sa horom OŠ "Kralj Aleksandar I" i z Gornjeg Milanovca.

Tokom četiri decenije umetničnog rada opravdali su nadimak – srpski Rolling Stones-i, album Mrtva priroda prodat je u 650 hiljada primeraka, a godišnje su nastupali po rekordnih 250 puta… Uz njih su odrastale sve generacije, a njihova muzika dala je neke od najvećih, bezvremenskih hitova. Danas im se raduju svi, kako mlađi, tako i stariji i sigurno je da su zaslužili epitet jednog od najboljih muzičkih sastava u regionu.

 

foto:gminfo.rs

foto:gminfo.rs

Muzičare je pozdravio predsednik opštine Dejan Kovačević i poželeo im dobrodošlicu, a jubilarnom festivalu, koji je kako je istakao, veoma uspešan, poželeo da svaki sledeći bude na ovom nivou.

- Deseti jubilarni festival opravdao je svoja očekivanja, a s obzirom da smo napravili jednu feštu koja traje više dana ja sam prezadovoljan i brojem posetilaca koji su do sad posetili festival. Kao što vidite večerašnja atmosfera je fenomenalna i vreme koje je lepo nam ide na ruku. Iskreno se nadam da će ovaj deseti festival, koji je ovako uspešan, biti samo podstrek da svaki sledeći bude na ovom nivou ili još i bolji - rekao je Kovačević.

 

gminfo.rs

 

foto:Suzana Jevremović 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)
Go to top