"Zeleno svetlo“ za tri projekta Kulturnog centra

"Zeleno svetlo“ za tri projekta Kulturnog centra foto:gminfo.rs

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije sa 1.000.000 dinara pomoćiće realizaciju projekata koje će Kulturni centar Gornji Milanovac realizovati do kraja godine.

Za realizaciju druge faze 14. Međunarodnog bijenala umetnosti minijature opredeljeno je 400.000 dinara. Sa 300.000 dinara Ministarstvo će pomoći realizaciju Šeste filmske kolonije „Kratka forma“ zajedno sa Petim festivalom dečijih filmskih ostvarenja. Isti iznos opredeljen je i za realizaciju Putujuće izložbe Dečjeg Minijaturnog bijenala 7. Projektom je predviđeno da ova izložba bude predstavljena u nekoliko gradova Srbije.

- Projekte Kulturnog centra, Ministarstvo kulture i informisanja je i ove godine pozitivno ocenilo - rekao je Dragan Arsić, direktor Ustanove i dodao da će uspešnom realizacijom ovih projekata, za koje se već sada može reći da će privući veliku pažnju, ne samo domaće, već i međunarodne javnosti, Kulturni centar potvrditi status prestižne institucije kulture u ovom delu Srbije.

U prilog tome govori i podatak da je Ustanova u prethodna četiri meseca, samostalno ili u saradnji sa drugim institucijama kulture realizovala 166 programa koje je videlo oko 42.000 posetilaca, rekao je Arsić.

Podsećamo, Ministarstvo kulture i informisanja ove godine preko konkursa.

 

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Go to top