Najveći srpski pisac epske fantastike današnjice gostuje u Muzeju

Najveći srpski pisac epske fantastike današnjice gostuje u Muzeju foto:Muzej rudničko-takovskog kraja

U okviru manifestacije Muzeji za 10, najveći srpski pisac epske fantastike današnjice Aleksandar Tešić,  gostuje u Muzeju rudničko-takovskog kraja u četvrtak 17. maja, u 19 sati u galeriji.

Aleksandar Tešić iz Brđana, rođen je 5. marta 1961. godine. Detinjstvo je proveo u inostranstvu, gde je i počeo da piše. Studirao je prava. Zaposlen je u RTS-u kao prevodilac.

Godinama je putovao po Srbiji i planinario, nesvesno sakupljajući građu za "Kosingas". Oženjen je, i sa suprugom Irenom i sinovima Vladanom i Srđanom živi u Beogradu. Pokrenuo je i vlastitu izdavačku kuću Strahor.

Zašto baš epska fantastika? Zbog ljubavi prema istoriji i mitologiji, i želje da se čitaocima predstavi sva lepota srpske, odnosno slovenske mitologije, i našeg predanja koje je ne samo u književnosti, već i šire bila nepravedno zapostavljena i ignorisana, pa time i nepoznata široj javnosti. Bila mu je želja da ljudi bolje upoznaju svoje korene.

Govoriće o svojim romanima: serijalu „Kosingas“ (romani „Red zmaja, Bezdanj,Smrtovanje“) potom trilogiji o Milošu Obiliću ( Zmaj i ždral, Koplje Sv. Georgija, Vitez Zatočnik) i najnovijem Kroz oganj i vodu).

 

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Go to top