Kultura

Izložbena aktivnost Muzeja rudničko-takovskog kraja se nastavlja gostovanjem izložbe posvećene doktoru Kosti Diniću, rođenom u Brusnici, ličnom lekaru i najbližem prijatelju kralja Petra Karađorđevića, zaslužnom za otkrivanje simptoma side ali i za prve etnografske opise podsaharske Afrike koji su doprli do nas.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Peti tom obimne dekumentarne građe sakupljene u publikaciju „Obrenovići u muzejskim i drugim zbirkama Srbije i Evrope“, ugledao je svetlost dana.

Edicija „Obrenovići u muzejskim i drugim zbirkama Srbije i Evrope“ sastoji se od pet tomova i projektno je finansirana sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Opštine Gornji Milanovac - sa ciljem da se predstavi ostavština dinastije Obrenović, koja je sistematski uklanjana iz proučavanja istorije srpskog naroda, a zapravo je neophodna za celovito sagledavanje istorije XIX veka.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

„Profesionalac“ jedno od najznačajnih dela Dušana Kovačevića od danas, ponovo na „Maloj sceni“ Milanovačkog pozorišta.

Kultna predstava „Profesionalac“ Dušana Kovačevića, u režiji Branka Kneževića, u četvrtak, 11. oktobara od 21 sat ponovo će biti izvedena na “Maloj sceni” Milanovačkog pozorišta.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 65
Go to top