Kultura

U Narodnom muzeju u Čačku, u četvrtak, 21. februara, milanovački Muzej otvoriće izložbu „Svetomir Nastasijević: neimar balkanske muzike“ i ujedno predstaviti svoje izdanje „Put u muziku“, priređivača Tanje Gačić.

Izložbom „Svetomir Nastasijević: zaboravljeni neimar balkanske muzike“ Muzej rudničko-takovskog kraja, obeležio je 115 godina od rođenja umetnika. Izložba je ujedno i prilika da se ne samo stručnoj, već i široj javnosti predstavi njegova zanimljiva i složena umetnička ličnost u kojoj su objedinjene uloge arhitekte, kompozitora, muzičkog kritičara, pedagoga, teoretičara i violiniste.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Nakon mnogobrojnih nastupa u Srbiji i inostranstvu, najavljenog albuma i uspešnih singlova ZAUVEK,CAFE i najnovijeg singla DUBINE koji je izašao početkom februara, Lena Kovačević će se pojaviti u Čačku na Dan Žena 08.marta i održati koncert u Domu Kulture.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Poslednju proveru pred nastup u Požarevcu na 15. festivalu varoških pozorišta „Milivojev štap i šešir“, gde će izvesti predstavu „Profesionalac“, glumci Milanovačkog pozorišta imaće u četvrtak, 21. februara 2019. godine na „Maloj sceni“.

Podsećamo, “Profesionalac”, jedno od najznačajnih dela Dušana Kovačevića koje je na scenu postavio reditelj Branko Knežević uvršćen je među pet najboljih predstava u 2018. godini.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 97
Go to top