Kultura

Za svoje najmlađe sugrađane, Kulturni centar Gornji Milanovac organizuje u ponedeljak, 17. decembra 2018. godine u Velikoj sali lutka predstavu “Tri praseta”.

Reč je o predstavi Kruševačkog pozorišta koju je prema bajci Hansa Kristijana Andersena, na scenu postavio Zoran Lozančić, reditelj koji je svoj umetnički izraz posvetio isključivo dečijoj poetici.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

U godini kada se obeležava vek od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Holandije, u galeriji Muzeja rudničko-takovskog kraja, sutra, 14. decembra sa početkom u 19 sati, biće održano predavanje i predstavljena publikacija „Srpski vojnici umrli u Holandiji tokom 1917. i 1919“.

Istorijske činjenice o tome kako je Holandija posle rata prihvatila ratne zarobljenike kako bi im, u saradnji sa savezničkim državama, omogućila povratak u domovinu predstaviće autori publikacije Tatjana Vendrig-filolog, Fabijan Vendrig-politikolog i Džon Stinen-savetnik u Vladi Holandije.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Predstava „Gospođe ministarke“, koju je na scenu postavio Branko Knežević, u četvrtak, 13. decembra 2018. godine od 20 sat ponovo će biti izvedena na „Maloj sceni“ Milanovačkog pozorišta.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 85
Go to top