Politika

Kada je reč o pripremljenosti škola za predstojeću školsku godinu Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac je novinarima rekao da je jako nezdovoljan zbog toga što je više od 70 učenika otišlo da se dalje školuje van teritorije milanovačke opštine.

- Jako sam nezadovoljan zbog toga što je preko 70 učenika ponovo otišlo van teritorije opštine Gornji Milanovac. Nezadovoljan sam jer nisu napravljeni adekvatni programi za ovu školsku godinu, a što verovatno zavisi od atraktivnosti smerova. Moram da vam kažem da se više vodi računa o čuvanju nastavnih kadrova nego šta će deca da uče. To je nedopustivo i to ćemo morati da promenimo u narednom periodu. Insistiram na tome da direktori škola, zajedno sa privredom, naprave plan i program šta je to što je neophodno opštini Gornji Milanovac, kada su u pitanju neke nove profesije, a šta je neophodno kada je u pitanju naša privreda. Ne možete imati jedne iste smerove sto godina - rekao je Kovačević novinarima nakon 67. sednice Opštinskog veća.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Na 67. sednici Opštinskog veća je rečeno da se kasni sa izvođenjem radova u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović”, što se tiče pripremljenosti za novu školsku godinu. Stoga je za zahtev Četvrte osnovne škole, lokalna samouprava danas opredelila dodatna sredstva za završetak radova na toplovodnoj mreži.

Dejan Kovačević je zbog toga kritikovao većinu direktora škola da u godišnjim planovima ne planiraju dovoljno sredstava za određene stavke "ali zato nikad ne zaborave da odvoje novac za neke manje više nepotrebne rashode"

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Na današnjoj, 67. sednici Opštinskog veća, pred većnicima se našlo 17 tačaka. Jedna od ključnih tačaka koju su većnici danas usvojili jeste Predlog rešenja o izmenama i dopunama rešenja o rasporedu sredstava namenjenih za održavanje saobraćajne infrastrukture.

Izmene se tiču dodatnih 25.743.492,00 dinara, opredeljenih za rehabilitaciju četiri ulice: Ljubićske, Drinčićeve, Rzavske i Vojvode Milana, kao i 11.331.600,00 dinara za asfaltiranje lokalnog puta u MZ Rudnik, deonice Zlokuće i Drenje.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Članovi Opštinskog veća na današnjoj sednici, jednoglasno su doneli zaključak o utvrđivanju predloga Odluke o podsticajnim sredstvima za aktivnosti investicionog održavanja i unapređenja svojstava stambenih zgrada za kolektivno stanovanje.

Predsednik opštine Dejan Kovačević istakao je da je ovo prvi put da opština izdvaja subvencije za zgrade za kolektivno stanovanje, sa čime će se nastaviti i u budućnosti.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Aktivista i jedan od osnivača Lokalnog fronta iz Kraljeva Branislav Seničić osudjen je na novčanu kaznu od 10.000 dinara zato što je pre dve godine na ulici cepao plakate sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

List Danas piše da mu je sudija Ustavnog suda, koji mu je izrekao presudu, rekao da je dobro prošao, jer je mogao biti osudjen i na zatvorsku kaznu.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 77
Go to top