Kristina Milošević: Apelujem na predsednika opštine da pročita Statut

Arhiva Arhiva foto:gminfo.rs

Saopštenje za javnost našoj redakciji uputila je odbornica Kristina Milošević koje prenosimo u celosti.

 

Saopštenje

Ovih dana u mnogim štampanim i elektronskim medijima pominje se Gornji Milanovac u ne tako lepom kontekstu. Smatram da, kao jedina opozicija u ovom gradu, moram da dam komentar na ovakvo blaćenje naše opštine. Naime, na poslednjoj održanoj skupštini, predsednik opštine je komentarisao i s namerom pravio pritisak na dnevnu štampu, iznoseći svoje nestručno mišljenje o čitanosti, temama i uređivačkoj politici.

Ja sam na više sednica skupštine, iz najbolje namere, kada vidim da predsednik opštine krene da se bavi onim "babskim" rekla - kazala o familijama, automobilima odbornika i nevažnim stvarima za predsednika opštine, skretala pažnju i objašnjavala šta je u stvari posao predsednika. Nikada, ni u jednom statutu bilo koje opštine ne piše da bi, recimo predsednik trebalo da maše slikama nečijeg auta, ili da se bavi, na primer, muževima i ženama odbornika i odbornica. Ali nikako nije prihvatao moje savete.

Mislim da bi bilo dovoljno da je barem jednom otvorio Statut i pročitao koje su mu sfere poslova. Sigurno bi se osetio pomak u njegovom rasuđivanju. Ovako smo došli u situaciju da pocrvenimo kada nas pomenu u nacionalnoj štampi. Kada pomenu Gornji Milanovac strepimo ko je od učenih, akademskih građana, intelektualaca, ozbiljnih ljudi uzeo da razmatra naivno mešanje našeg predsednika u uređivačku politiku lista Danas, kao i javno izgovaranje reči "PLJUVANJE" za pisanje odredjenih medija.

Još jednom apelujem na predsednika opštine da pročita Statut, neće mu to oduzeti mnogo vremena, ali i da razume to što pročita kao jedino čime treba da se bavi.

Sve ostale stvari koje ga interesuju, fotografisanje, tuđi životi, svoje mišljenje u vezi rada određenih institucija, novina, sportskih dešavanja, da jednostavno smatra svojim hobijem I svojim slobodnim aktivnostima, a ne usko povezanim stavkama svog trenutnog radnog mesta. I ponoviću još jednom, kada dodjete u opštinu tu ste predsednik, institucija, a kad izađete slobodno budite samo Dejan Kovačević, običan čovek.

Odbornica Kristina Milošević

5. jun 2018.

G. Milanovac

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(9 glasova)
Go to top