Print this page

Kristina Milošević: Apelujem na predsednika opštine da pročita Statut

Arhiva Arhiva foto:gminfo.rs

Saopštenje za javnost našoj redakciji uputila je odbornica Kristina Milošević koje prenosimo u celosti.

 

Saopštenje

Ovih dana u mnogim štampanim i elektronskim medijima pominje se Gornji Milanovac u ne tako lepom kontekstu. Smatram da, kao jedina opozicija u ovom gradu, moram da dam komentar na ovakvo blaćenje naše opštine. Naime, na poslednjoj održanoj skupštini, predsednik opštine je komentarisao i s namerom pravio pritisak na dnevnu štampu, iznoseći svoje nestručno mišljenje o čitanosti, temama i uređivačkoj politici.

Ja sam na više sednica skupštine, iz najbolje namere, kada vidim da predsednik opštine krene da se bavi onim "babskim" rekla - kazala o familijama, automobilima odbornika i nevažnim stvarima za predsednika opštine, skretala pažnju i objašnjavala šta je u stvari posao predsednika. Nikada, ni u jednom statutu bilo koje opštine ne piše da bi, recimo predsednik trebalo da maše slikama nečijeg auta, ili da se bavi, na primer, muževima i ženama odbornika i odbornica. Ali nikako nije prihvatao moje savete.

Mislim da bi bilo dovoljno da je barem jednom otvorio Statut i pročitao koje su mu sfere poslova. Sigurno bi se osetio pomak u njegovom rasuđivanju. Ovako smo došli u situaciju da pocrvenimo kada nas pomenu u nacionalnoj štampi. Kada pomenu Gornji Milanovac strepimo ko je od učenih, akademskih građana, intelektualaca, ozbiljnih ljudi uzeo da razmatra naivno mešanje našeg predsednika u uređivačku politiku lista Danas, kao i javno izgovaranje reči "PLJUVANJE" za pisanje odredjenih medija.

Još jednom apelujem na predsednika opštine da pročita Statut, neće mu to oduzeti mnogo vremena, ali i da razume to što pročita kao jedino čime treba da se bavi.

Sve ostale stvari koje ga interesuju, fotografisanje, tuđi životi, svoje mišljenje u vezi rada određenih institucija, novina, sportskih dešavanja, da jednostavno smatra svojim hobijem I svojim slobodnim aktivnostima, a ne usko povezanim stavkama svog trenutnog radnog mesta. I ponoviću još jednom, kada dodjete u opštinu tu ste predsednik, institucija, a kad izađete slobodno budite samo Dejan Kovačević, običan čovek.

Odbornica Kristina Milošević

5. jun 2018.

G. Milanovac

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(9 glasova)