Rebalans budžeta, video nadzor raskrsnica, nova linija gradskog linijskog saobraćaja...

Rebalans budžeta, video nadzor raskrsnica, nova linija gradskog linijskog saobraćaja... foto:gminfo.rs

Članovi Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac, na danas održanoj 44. sednici, usvojili su Odluku o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Gornji Milanovac za 2018. godinu – prvi rebalans, Rešenje o postavljenju zamenika načelnika Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac, kao i nacrt Odluke o auto-taksi prevozu na teritoriji opštine Gornji Milanovac.

 

foto:gminfo.rs

 

OSTALO NEUTROŠENO 100 MILIONA DINARA

Prema rečima predsednik opštine Dejana Kovačevića iz opštinskog budžeta za prethodnu godinu ostalo je neutrošeno oko 100 miliona dinara i da je lokalna samouprava ta sredstva na najbolji način rasporedila ka budžetskim korisnicima.

- Ja sam iskreno zadovoljan sa racionalnom potrošnjom sredstava budžetskih korisnika. Mi insistiramo na uštedama u budžetu kako bi svake godine mogli iz rebalansa da izdvajamo novac za kapitalne investicije. Veći deo ovog rebalansa namenjen je upravo za kapitalne investicije, za izgradnju putne infrastrukture, za kupovinu vozila Domu zdravlja, zamenu krovnog pokrivača i jedan deo je namenjen i za isplatu zarada zaposlenima kojima se zarada isplaćuje iz opštinskog budžeta. Ovim rebalansom predviđena su sredstva i za nastavak projekta racionalizacije i uštede u javnoj rasveti -  rekao je Kovačević.

 

foto:gminfo.rs

VIDEO NADZOR NA GRADSKIM ULICAMA

Prema rečima predsednika opštine ovim rebalansom predviđeno je i postavljanje video nadzora na određenim gradskim ulicama.

- Tek će se odrediti koje će raskrsnice biti u pitanju, a cilj postavljanja video nadzora je povećanje bezbednosti u saobraćaju, ali i ulivanje sigurnosti građanima Gornjeg Milanovca - istako je Dejan Kovačević.

ODLUKA O AUTO-TAKSI PREVOZA

Odluka o auto-taksi prevoza usvojena je sa ciljem da reguliše i uredi javni prevoz na teritoriji grada

- Imamo nameru da na pravi način regulišemo javn saoobraćaj u gradu. Kao što znate posle 15 godina mi smo uveli gradski prevoz, kao i prevoz putnika ka svim selima, mi danas imamo po dve linije za sela u našoj opštini. Izmenama Zakona o saobraćaju su se stekli uslovi da na tome malo podrobnije poradimo. Ova Odluka se radi skoro godinu dana u saradnji sa pojedinim taksi udruženjima, sa iskustvima iz drugih gradova. Najznačajniji deo ove odluke je da ćemo mi ovlastiti našu komunalnu inspekciju koja će imati mnogo veće nadležnosti nego što ih je imala do sada. Cilj je da oštrijom kontrolom taksista koji nelegalno obavljaju prevoz, taksista koji se bahato ponašaju u saobraćaju, koji ne poštuju osnovne odredbe saobraćaja pomognemo saobraćajnoj policiji - rekao je Kovačević i najavio i uvođenje nove linije gradskog linijskog saobraćaja.

 

foto:gminfo.rs

USKORO NOVA LINIJA GRADSKOG LINIJSKOG SAOBRAĆAJA

- I u ranijem periodu sam govorio da je nama u prethodnim godinama trebalo preko 71 milion dinara na izdatke, kada je prevoz u pitanju po svim kategorijama. Mi smo kroz sprovedenu javnu nabavku uspeli da sprovedemo da javni prevoz u svim kategorijama opštinu Gornji Milanovac košta 48 miliona dinara i to je jako velika ušteda za naš budžet. Dogovoreno je da se otvori nova gradska linija koja će povezivati Lunjevicu, preko Takovske ulice do Jasena i u povratku od Jasena preko ulice Vuka Karadžića sve do Lunjevice. To je linija koja će zadovoljiti potrebe tog dela grada. Pored postojeće linije od Trijangle do konfekcije Rudnik, uvođenjem ove nove linije mi stvaramo uslove da svi građani mogu podjednako koristiti javni gradski prevoz gde će imati i udobnost novih autobusa i relativno niske cene kada je u pitanju prevoz putnika. Očekujem da se u narednom periodu postave stajališta i da ćemo u narednih mesec dana uspostaviti ovu liniju saobraćaja - istakao je predsednik Dejan Kovačević.

 

 

gminfo.rs

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)
Go to top