Dejan Veljović postavljen za zamenika načelnika Opštinske uprave

Dejan Veljović Dejan Veljović foto:gminfo.rs

Na današnjoj sednici Opštinskog veća postavljen je zamenik načelnika Opštinske uprave i na tu funkciju postavljen Dejan Veljović, dosadašnji načelnik Odeljenja za urbanizam, komunalno-stambene i imovinsko pravne poslove.

Na pitanje novinara zašto je načelnik Opštinske uprave na danas održanom Opštinskom veću dobio svog zamenika i zbog čega dobija zamenika tek sad, predsednik opštine je rekao da su se izmenama Zakona o lokalnoj samoupravi, pre nepunih godinu dana, stekli uslovi da se ova Odluka sprovede.

- Izmenom Zakona o lokalnoj samoupravi pre nepunih godinu dana stekli su se uslovi za postavljanje zamenika načelnika Opštinske uprave. Procedure su takve da se nije žurilo u tom pogledu. Zamenik načelnika će imati ovlašćenja kao i načelnik Opštinske uprave i moći će da ga menja kada ode na godišnji odmor ili na bolovanje. Zamenika načelnika Opštinske uprave, na mesto, u službi u kojoj je radio, biće raspoređen neko drugi - odgovorio je Kovačević.

Na javni konkurs za popunjenje položaja zamenika načelnika Opštinske uprave opštine G. Milanovac koji je objavljen na zvaničnoj internet prezentaciji opštine Gornji Milanovac i dnevnom listu Informer, prispele su dve prijave. Prijavu i sva tražena dokumenta podneli su Branislav Ćatić, diplomirani pravnik iz Gornjeg Milanovca i Dejan Veljović, diplomirani pravnik, takodje iz G. Milanovca.

Po mišljenju Konkursne komisije za sprovodjenje javnog konkursa za popunjavanje položaja zamenik načelnika Opštinske uprave opštine G. Milanovac, Dejan Veljović je pokazao da poseduje znanje i da je stekao veštine na prethodnim radnim mestima koje bi unapredile organizaciju i metode  rada Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac.

*** Dejan Veljović rodjen je 19. jula 1971. godine u Kragujevcu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Kragujevcu. Radni odnos zasnovao je u Opštinskom sudu u Gornjem Milanovcu 2001. godine. Od 2002. godine zaposlen je u Opštinskoj upravi opštine Gornji Milanovac. 

 

 

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(7 glasova)
Go to top