Bolja Srbija: Lokalni parlament velika lakrdija

Bolja Srbija: Lokalni parlament velika lakrdija foto:gminfo.rs

Povod za današnju konferenciju za novinare u povereništvu Bolje Srbije bila su poslednja dešavanja u lokalnom parlamentu, direktori javnih preuzeća bez mandata, skupština sa nelegitimnim predsednikom, otkazi ljudima koji ne žele da potpisuju sumnjive ugovore kao i zašto se bivišim radnicima zabranjuje ulaz u JP za izgradnju opštine.

U Boljoj Srbiji smatraju da vlast u Milanovcu sprovodi dvoje ljudi, predsednik opštine i njegova zamenica, bez kojih niko ne sme ni da pije vodu dok ne pita, kao i da je lokalni parlament jedna velika lakrdija.

Takva samovolja, kažu u ovoj stranci, najčešće se vidi u JP za izgradnju opštine.

- Koliko se tu prebacuje novca iz budžeta opštine to niko ne zna da odgovori. Koliko nas koštaju usluge JP za izgradnju opštine to mora da izadje na videlo. Koliko je to para, kako se nabavljaju mašine, kako se radnici primaju i zašto se bivišim radnicima zabranjuje ulaz u JP za izgradnju opštine...- ističe Desimir Jovanović

On je rekao da se u samoj lokalnoj samoupravi oseća vladavina straha samo kada se udje u zgradu Opštine.

- U Opštinu sada kada udješ, kao da udješ u grob, nigde nikog... iako ti kaže "dobar dan" beži i gleda u pod, i sklanja se - kazao je Jovanović i dodao, da dok su bili u vlasti sa SNS, pre aprila prošle godine, obezebedili su sve infrastrukturne projekte kojima se sadašnja koalicija samo hvali.

Prema njegovim rečima birači su u međuvremenu prepoznali kako SNS vodi grad, a to se i pokazalo na izborima za savete mesnih zajednica.
- Glasačko telo opštine G. Milanovac je negde oko 60 odsto u samom urbanom delu grada, i tu, u gradu, nisu izabrali mesnu zajednicu, nisu jer nisu mogli da manipulišu gradjane kako su to radili po nekim selima - istakao je Jovanović. 

Kako su nadležni reagovali na posledice nedavnih elementarnih nepogoda, posebno odluku da se ne proglasi vanredna situacija, kao i na načine na koje sprovedena procena štete, kritikovao je Boško Milovanović na današnjoj konferenciji za novinare.

Boško Milovanović, foto:gminfo.rs

- Potrebno je da neki agronom-veštak kaže kolika je šteta, a ne da se kaže parcijalno "štete su tolike" a na osnovu komisije koja je obišla par kuća ili sedela pred nekim Domom kulture i popisivala ko im šta kaže... Koja je to procena štete!? - pita se Milovanović i podseća da je kao odbornik na zasedanju SO, predlagao bolja rešenja ali da je svaki njegov predlog vlast dočekala, kako kaže, "na nož".

Jovanović i Milovanović ističu, iako vrh njihove stranke podržava naprednjake na republiičkom nivou, da će u Milanovcu povereništvo Bolje Srbije i dalje biti opozicija zbog načina na koji sadašnja vlast vlada.

 

 

V. P. gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(13 glasova)
Go to top