Milošević: Predsedniče, ne bavite se tračarenjem, bavite svojim poslom

Kristina Milošević Kristina Milošević foto:gminfo.rs, arhiva

"U poslednjih nekoliko meseci, predsednik opštine se usresredio na bavljenje mojom porodicom i mojim privatnim životom. Od fotografisanja automobila, do bavljenja životima mojih ukućana, uz naznaku da, čim sam postala odbornik, on i svi drugi imaju puno pravo da zadiru u te stvari. Ja, evo koristim priliku da pojasnim predsedniku opštine još jednom, mada već sad znam da to neće imati svrhe", kaže odbornica Kristina MIlošević u pismu koje je uputila našoj redakciji, a koje prenosimo u celini.

Dakle, potpuno je pogrešno razumeo poziciju izabranih lica, kao i kontrolisanje imovine i porodičnih stvari politički angažovanih ljudi. Postoje izveštaji koji se na godišnjem nivou šalju Agenciji za korupciju, što se imovinskog stanja izabranih lica tiče. Takođe, ustanove koje se bave porodicama su one ustanove koje se bave socijalnim pitanjima, u kojima rade školovani pedagozi, psiholozi, savetnici za porodične stvari. Nijedna od tih ustanova se ne zove Opština, a ni Skupština opštine.

Da ste pročitali Statut opštine Gornji Milanovac ili, u najmanju ruku, Poslovnik skupštine, videli biste da nema razloga da se bavite tračarenjem i babskim doskočicama poput rekla-kazala.

Potrebno je da se bavite svojim poslom, onako kako vam je definisano u već napomenutim dokumentima, da ne biste ispadali smešni. I ne samo Vi, trebalo bi svi da se bave svojim poslom, jer samo tako možemo da napredujemo. Tako nam neće biti rupa na putevima, neće biti nepokošenih trava pored reke ili zaraslih lokalnih puteva, tako će svaki vozač opštine službeno vozilo parkirati ispred opštine kad završi posao, a ne recimo u nečijem privatnom dvorištu, neće se narod brinuti zašto plaćamo pauka ako ga niko nigde ne vidi. Kako je moguće da je preskočena jedna cela rata stipendije za srednjoškolce i milion drugih nezgodnih pitanja niko više neće postavljati.

Ja na skupštini radim samo svoj posao, a to je da pohvalim ili kritikujem odgovorne ljude za predmete i teme o kojima se raspravlja, a prvenstveno da postavim pitanja koja će razjasniti sve nedoumice građana Gornjeg Milanovca koje imaju i koje mi postavljaju u nadi da će dobiti odgovor.

Kad saberem ceo ovaj tekst u jednu rečenicu zaključujemo sledeće: ako budete radili samo svoj posao, neće to teško breme drugih institucija biti na vašim plećima, već ćete s poletom i lakoćom raspoređivati novac iz budžeta ove naše razvijene i privredno jake opštine. I nećete se brinuti o odgovorima na postavljena pitanja odbornika, pa se znojiti, mučiti, tražiti šta biste mogli da iznesete za govornicom, a da skrenete temu sa postavljenog pitanja. Jer primeren odgovor ne postoji.

 

Kristina Milošević, odbornica

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(17 glasova)
Go to top