Protest u Milanovcu, dočekani aktivisti Lokalnog fronta iz KV koji idu pešice za Beograd (foto+video)

Protest u Milanovcu, dočekani aktivisti Lokalnog fronta iz KV koji idu pešice za Beograd (foto+video) foto:gminfo.rs

Oko 100 gradjana Gornjeg Milanovca okupilo se večeras u 18 časova na mirnom protestu, u na Trgu kneza Mihaila, u znak podrške protestima koji se subotom održavaju u Beogradu pod parolom Jedan od pet miliona, a dočekali su i aktiviste Lokalnog fronta iz Kraljeva koji pešice putuju za Beograd.

Petoro aktivista iz Kraljeva koji nose žute prsluke sa natpisom Ibarski marš, prenoćiće u Gornjem Milanovcu, a ujutru nastavljaju put ka Beogradu kako bi u sredu, 16. januara učestvovali na skupu povodom godišnjice ubistva lidera Gi SDP Olivera Ivanovića.

foto:gminfo.rs

foto:gminfo.rs

Prvi protest u Gornjem Milanovcu organizovan je preko društvenih mreža i na njemu nije bilo govornika.

- Hoćemo da izrazimo nezadovoljstvo zbog antidemokratskog lica republičke i lokalne vlasti. Zabrinuti smo zbog sveopšte kriminalizacije društva. Smatramo da su naša ustavom garantovana građanska i politička prava i slobode ugroženi. Mi smo samo ljudi koji svoje živote i živote svoje dece i unuka možemo da branimo samo golim rukama. Šetamo jer nećemo da odemo iz svog grada - rekao je za naš portal Nikola, jedan od učesnika protesta.

Protesu se pridružilo i desetak milanovačkih prosvetara. 

Kolona gradjana u protestnoj šetnji kretala se od centralnog gradskog trga do kasarne i nazad do bolnice gde su se sreli sa aktivistima Lokalnog fronta. Aktivsti Lokalnog frona krenuli su jutros oko 10 časova iz Kraljeva. 

Milanovčani koji su se večeras okupili na trgu pozivaju svoje sugrađane da im se pridruže u protestnoj šetnji, u subotu 19. januara od 18 časova na Trgu kneza Mihaila.

 

foto:gminfo.rs

foto:gminfo.rs

foto:gminfo.rs

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(19 glasova)
Go to top