OO SNS: Mirković telefonskim sednicama Opštinskog veća podelio višemilionske iznose


"Preuzimanjem i odgovornim obavljanjem svih javnih funkcija Srpska napredna stranka u Gornjem Milanovcu je postavila čvrste temelje za dalji razvoj naše Opštine stvarajući bolji životni standard svih naših sugrađana i onemogućila povratak u prošlost u kojoj su pojedinci koristili opštinski budžet za zadovoljavanje potreba samo svojih političkih istomišljenika," kaže se u saopštenju OO SNS Gornji Milanovac koje je upućeno našoj redakciji koje prenosimo u celosti.

"Najočigledniji primer je Milisav Mirković koji je putem nezakonitih telefonskih sednica Opštinskog veća (u Pravilniku o radu Opštinskog veća ne postoji održavanje telefonskih sednica) podelio višemilionske iznose budžetskih sredstava. Dugovanja koja je iza sebe ostavio, više od 100 miliona dinara za izgradnju Doma kulture nije nešto čime bi se trebalo dičiti. Dugovanja koje je iza sebe ostavio po osnovu prekomernog zapošljavanja u Domu zdravlja više od 120 miliona dinara i dugovanja Apoteke od 67 miliona dinara je takođe nešto što nije za pohvalu.

Problem Norveške kuće je stavio pod tepih isključivo zbog svog kadra, da se ne bi zamerio sa njim. Kada je bio momenat 2012. godine da se pokrene pitanje izgradnje pristupne saobraćajnice i kada su odbornici SNS insistirali na tome ništa nije urađeno. Izgradnja spornog puta u Pranjamima i milionski sudski troškovi koji su došli na naplatu takođe nisu na vreme rešeni zbog svog kadra, da se ne bi zamerio sa njim. O zaduženju opštinskog budžeta u nekom prethodnom periodu za 550 miliona i vraćanje istog ne bismo sada komentarisali. Odricanje od partije koja mu je omogućila sve je dokaz njegovih karakternih i moralnih osobina i poštenja.

Na sreću svih građana opštine Gornji Milanovac, takva politika je politika prošlosti.

Budućnost su investicije koje će se realizovati u ovoj i narednim godinama. Kompletna rekonstrukcija Opšte bolnice ( 1,5 milijardi dinara), kompletna rekonstrukcija OŠ „ Momčilo Nastasijević“ u okviru koje je i centralna kuhinja čijom se izgradnjom trajno rešava ishrana naših najmlađih sugrađana kao i rešavanje prostora za Muzičku školu (204 miliona dinara). Samo ove dve investicije iznose koliko i budžet opštine Gornji Milanovac za 2019. godinu što govori da Republika ulaže u našu Opštinu više nego što je Mirković mogao i da sanja. Budućnost su i start up centar za podsticaj zapošljavanja mladih, rekonstrukcija dva objekta Predškolske ustanove „Sunce“, uređenje Ivičkog potoka, asfaltiranje najvažnijih saobraćajnica u gradu, pristupna saobraćajnica auto putu, dolazak stranih investitora kroz otvaranje trovinskih centara..." stoji u saopštenju OO SNS G. Milanovac.

 

Informativna služba OO SNS G. Milanovac

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(11 glasova)
Go to top