Delegacija Moravičkog okruga u poseti Kosovu

Delegacija Moravičkog okruga posetila je srpsko selo Goraždevac koje se nalazi u Pećkom upravnom okrugu. U delegaciji su bili predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac Lazar Nikolić, član gradskog veća grada Čačka Veljko Negovanović, kao i direktor OŠ u Kotraži Milan Sarić.

Povod posete je seoska slava Sv. prorok Jeremija kao i potpisivanje protokola o saradnji izmedju opštine Peć, Pećkog upravnog okruga sa jedne i grada Čacka, opštine Gornji Milanovac, gradske opštine Surčin, grada Bijeljine, sa druge strane.

Potpisnici protokola su se dogovorili da u dobroj veri zajednički rade na ostvarivanju saradnje na planu ekonomskog razvoja opštine Peć, kao i ekonomskog osnaživanja srpskog stanovništva sa teritorije opštine Peć kako bi opstao na svojim vekovnim ognjištima.

- Predstavnici Pećkog okruga izrazili su veliku zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi Republike Srbije, Kancelariji za KIM i svim gostima na finansiskoj, a pre svega kako su oni apostrofirali, moralnoj podršci koja im se pruža u teškim vremenima za Srbe na Kosovu - rekao je Lazar Nikolić, predsednik SO G. Milanovac.

 

gminfo.rs

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)
Go to top