Novi protest Jedan od pet miliona u Milanovcu najavljen za 8. jun

Novi protest Jedan od pet miliona u Milanovcu najavljen za 8. jun foto: gminfo.rs, arhiva

Novi protest „Jedan od pet miliona“ u Gornjem Milanovcu najavljen je za subotu, 8. jun na gradskom trgu.

Iz Saveza za Srbiju G. Milanovac saopštili su da se 8. juna navršava šest meseci od početka protesta „Jedan od pet miliona“ u Srbiji i da će tim povodom biti organizvani protesti u mnogim gradovima.

Iz Saveza za Srbiju Gornji Milanovac pozivaju sve građane u protesnu šetnju 8. juna u 18 časova, na Trgu kneza Mihaila.

"Narod je podigao glas i pobunio se protiv ovog režima koji je uzurpirao i uništio sve institucije naše zemlje. Mirni protesti su pokazali da se jedna energija pojavila, koja ne može da nestane i da će biti prisutna sve dok se ne ispune zahtevi građana naše zemlje. Svi pokušaji ove vlasti da odgovori na naše mirne, dostojanstvene, građanske proteste dosad nisu uspeli. Pokušao je Vučić sa onom suludom kampanjom 'Budućnost Srbije' i nije uspeo. Pokušao je sa štrajkom glađu ministara, i nije uspeo. Pokušao je sa blokadom institucija, nije uspeo. Parlament, kao institucija je ukinut, mi se u parlament ne vraćamo. Čak je odustao I od namere da organizuje izbore na kojima bi samo on sa svojim koalicionim partnerima učestvovao", navodi se u saopštenju Saveza za Srbiju.

U saopštenju nije navdeno ko će govoriti na protestu u Milanovcu, koji će se održati kao i prethodni protesti na Trgu kneza Mihaila.

"Tražimo poštene i slobodne izbore, i hoćemo na takvim izborima da promenimo lošu vlast. Na kraju krajeva, kao posledica protesta, stigao je taj izveštaj Evropske komisije koji vrlo jasno govori ono što mi govorimo. Mi ne možemo ništa kroz državne institucije koje su zarobljene, naše jedino mesto slobode, naš jedini parlament, naša jedina prava borba je ulica, ulični protesti, demonstracije, građanska neposlušnost, protestne šetnje, do pobede i do skidanja ovog režima. Zato pozivamo sve građane naše opštine da zajedno, još jednom pokažemo da se ne bojimo, da je vlast tu zbog nas a ne mi zbog njih i da zajedno prošetamo 08. juna, u 18časova. Cela Srbija je ustala. Do pobede", saopštavaju iz Saveza za Srbiju Gornji Milanovac.

Nakon 13 održanih protesta, svakog petka, na gradskom trgu, protesti su prekinuti 6. aprila. Prvi protest „Jedan od pet miliona“ u Gornjem Milanovcu održan je 12. januara.

 

 

V.P. gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(11 glasova)
Go to top