Dveri: “Napredna vlast će i dalje lagati u interesu građana opštine”

„Ne možemo a da ne primetimo da nas poslednjih dana zasipate vestima o svojim velikim uspesima: očistili ste Popovića česmu u Velikom parku, zakrpili ste sve udarne rupe u gradu, što će uskoro biti urađeno i na seoskom području, sami ste sebi dali ocenu da vam je Završni račun budžeta za 2018. godinu uspešan. Ako sugrađanani samo sede kući i slušaju vesti, mogu stvarno da budu zadovoljni. Međutim, ako izađu na ulicu, bolje im je da dobro otvore oči i paze kuda idu ili kuda voze.”

Ovim rečima povereništvo Dveri u Milanovcu javno se obraća vladajućoj koaliciji postavljajući pitanje: čekaju li rekonstrukcije ulica decembar ili izbore, i objašnjavaju:

“Slavodobitno ste *rekonstruisali* krajem prošle godine deo Ulice Miloša Velikog, ali tako da služi kao školski primer kako ne treba raditi. Nakon brojnih kritika, pa i naše, rešili ste da ispravite greške, odnosno da uklonite spomenik svojoj nesposobnosti. Tako ste, da vožnja ne bi bila kao po talasima, rešili da "prelepite" još jedan sloj asfalta, a zbog toga ste morali da obradite šahte i dovedete ih na viši nivo. Ovako podignute šahte evo već treći mesec štrče iznad kolovoza i predstavljaju prepreke koje vozači, da ne bi pocepali gume ili oštetili vozila, moraju da izbegavaju kako znaju i umeju. Tako, sada u centru grada možda nema udarnih rupa, ali ima udarnih šahti. Ispada da su rupe na kolovozu od prošle godine, pre novembarsko-decembarskog *asfaltiranja*, bile manji problem za vozače od šahti danas, a što, opet, dovodi do zaključka da je bolje da ništa niste radili,” ocenjuju Dveri.

“Kada je reč o ulici Miloša Velikog, želimo da vas upozorimo da ni na taj način nećete moći da rešite problem. I golim okom se može videti da će dodavanjem novog sloja asfalta nivo kolovoza na mnogim mestima biti iznad nivoa trotoara, što je nedopustivo. Onda će, verovatno, ulica morati da se radi i po treći put. Tako, eto, trošite pare iz opštinskog budžeta u kome se, kako i sami kažete, najviše izdvaja za putnu infrastrukturu, čime se, već treću godinu, ponosite. Ovom prilikom vam zato javno skrećemo pažnju na činjenicu da je u tom delu potrebna stvarna i kompletna rekonstrukcija ulice Miloša Velikog, a ne neka improvizacija. A što se hvalisanja sa čišćenjem Popovića česme u Velikom parku tiče, to jeste lepo, ali i nepotrebno. Radite posao koji bi trebalo da radi JКP. Dovoljan je bio samo jedan telefonski poziv direktoru JКP, pa da sve bude profesionalno urađeno u najkraćem roku. Ali se ovako pravi predstava za građane i medije, i sakupljaju jeftini poeni kod naivnih ljudi,” zaključuju iz milanovačkih Dveri u javnom saopštenju upućenom medijima.

 

 

gminfo.rs

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(5 glasova)
Go to top