Nova politička snaga - SLOGA, SLOBODA I PRAVDA - MOŽE LI?

Nova politička snaga - SLOGA, SLOBODA I PRAVDA - MOŽE LI? foto:gminfo.rs

Sporazum o zajedničkom političkom delovanju Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ i Stranke slobode i pravde, potpisan je u subotu u Gornjem Milanovcu. 

Pred nekoliko desetina okupljenih, govorilil su Željko Veselinović, predsednik USS „Sloga“ i potpredsednik Vladimir Radosavljević, predsednik SSP, Dragan Djilas kao i potpredsednik te stranke Borko Stefanović. Ovom prilikom postavili smo neka pitanja govornicima tog skupa. Prvi „na meti“ naših pitanja je bio Željko Veselinović.

GMnfo – Da li ste vi žrtva tvitera?

Veselinović - Da, jesam. Razumem šta me pitate, imao sam jedan neoprezan tvit, a koji je bio vezan za premijerku Srbije, ali, shvatio sam da sam pogrešio i danas se jako kajem zbog toga, jer, smatram da, kao jedan od predstavnika velikog broja ljudi u Srbiji moram da mnogo odgovornije kontrolišem svoje emocije i ponašanje.

GMinfo- Jednan tabloid tvrdi da ste „čovek“ jednog tajkuna. Da li je to tačno?

Veselinović - Znam da misle na Dragana Djilasa i na naš odnos, ali, moram da istaknem da sam ja njega upoznao tek prilikom formiranja Saveza za Srbiju. Takodje, naglašavam da imamo dobar odnos, da se slažemo po mnogim pitanjima, ali, vezano za prethodno pitanje, moram da kažem i da me je on mnogo kritikovao zbog „čuvenog“ tvita - izjavio je Veselinović.

Napad na Borka Stefanović, u Kruševcu, pokrenuo je lavinu gradjanskih protesta.

GMinfo: Da li ste oprali ili presvukli košulju?

Stefanović - Ta moja, krvava košulja će uramljena stajati u prostorijama stranke, kao simbol apsolutističkom režimu, kao vladavini sile, nad vladavinom pravde. Nakon tog napada na mene, u Kruševcu, u novembru prošle godine, izvršeno je nasilje nad opozicionim političarima i onima koji se ne slažu sa aktuelnim režimom, u čak 11 slučajeva. Pazite, nije prošlo ni godinu dana… Mi se borimo da takvu vlast i takvu politiku bacimo u zaborav i da se slične stvari nikad više ne dese - rekao je Stefanović

Predsednik SSP, Dragan Djilas koji je nedavno dao intervju za naš portal i ovaj put je odgovorio na naša pitanja.

GMinfo - Prva tribina Saveza za Srbiju je održana u Milanovcu. Potpisivanje saradnje sa „sindikalcima“, takodje je organizovano u našem gradu. Slučajno?

Djilas - Ni najmanje. Milanovac je sredina sa jakom privredom, jakom industrijom, jakim sindikalnim delovanjem, i to je jedan od razloga. Takodje, blizina Takova, odnosno, ustanička istorija ovog kraja mnogo doprinosi da se stvari pokrenu iz ovog grada.

GMinfo - Kad, šta, kako?

Djilas - Mi smo 13. aprila izneli svoje zahteve, na koje vlast još ne odgovara, odnosno, ignoriše ih. Do kad će tako biti, ne znam, ali, mislim da su oni sve manje spremni na dijalog, a to je sve kraći put ka njihovoj smeni.

GMinfo - Na zvaničnoj Facebook stranici Dragan Đilas - Savez za Srbiju - Gornji Milanovac, objavljeno je, pre mesec dana (6. juna), da Zoran Babić, bivši direktor koridora, postaje direktor izgradnje novog dvorca u Takovu.

Djilas - Zoran Babić?

GMinfo - Da, Zoran Babić.
Djilas - Kakve on ima veze sa izgradnjom?

GMinfo - Ne znamo, pitamo vas…
Djilas - Pa, u stvari, ništa više, u ovoj zemlji ne može ni da me začudi... - završio je Djilas.

print screen  i LINK ka objavi na Fb stranici Dragan Đilas - savez za Srbiju - Gornji Milanovac

 

foto: gminfo.rs

Inače, redakcija GMinfo portala je bila jedini medij na ovom dogadjaju.

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)
Go to top