Besplatan prevoz za srednjoškolce, početak izgradnje kružnog toka, novi stambeni blok Ivice 2

Besplatan prevoz za srednjoškolce, početak izgradnje kružnog toka, novi stambeni blok Ivice 2 foto:gminfo.rs

Članovi Opštinskog veća na danas održanoj 64. sednici opštinske vlade doneli zaključak o utvrđivanju predloga odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije „Kružna raskrsnica - Zanatski centar“ na ukrštanju ulica Vojvode Živojina Mišića i Železničke u Gornjem Milanovcu.

Nakon donošenja, ova odluka će biti upućena Skupštini opštine na razmatranje i usvajanje i ukoliko dobije zeleno svetlo odbornika, ući će se u rekonstrukciju pomenute kružne saobraćajnice.

 

foto: gminfo.rs

- Opština Gornji Milanovac je uspela da izvrši sve potrebne radnje da se na delu državnog puta B kategorije izgradi kružna saobraćajnica. Uspeli smo da, u ne baš kratkom vremenskom periodu, uradimo novi Plan detaljne regulacije kružne raskrsnice, uradili smo preparcelaciju celog prostora i uvažili smo sve primedbe članova Komisije za planove opštine Gornji Milanovac, a imali smo i sugestije Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, s obzirom da je taj put u njihovoj nadležnosti. Nadam da ćemo do kraja građevinske sezone izvesti sve radove i da ćemo u ovoj godini dobiti kružni tok, kako bismo ubrzali protok saobraćaja na delu koji predstavlja usko grlo i u velikoj meri usporava saobraćaj - rekao je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

foto: gminfo.rs

Pred većnicima se našla i tačka koja se tiče Razmatranja nacrta i utvrđivanja predloga Odluke o izmenama i dopunama Odluke o besplatnom i prevozu sa popustom u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji opštine Gornji Milanovac.

Ova odluka dopunjena je dodavanjem nove kategorije korisnika besplatnog prevoza - srednjoškolaca koji pohađaju srednju školu na teritoriji opštine Gornji Milanovac i koji imaju prebivalište u opštini, a ukoliko se radi o raseljenim izbeglicama, neophodno je da imaju boravište na teritoriji opštine.

Opštinsko veće donelo je zaključak o utvrđivanju predloga te odluke i prosledilo ga Skupštini opštine razmatranje. S tim u vezi, Kovačević je naglasio da će se  besplatnim prevozom ublažiti teret kućnog budžeta koji srednjoškolci imaju prevozom do srednjih škola, pogotovo ako je udaljenost do škole velika.

- Pokušavamo i da smanjimo odliv naših srednjoškolaca u okolne gradove. I ove godine imamo atraktivne smerove koji zadovoljavaju potrebe milanovačke privrede i ja bih apelovao na sve srednjoškolce da srednju školu završavaju u Gornjem Milanovcu. Školovanjem kadrova koji su neophodni našoj opštini  ćemo najlakše stvoriti nova radna mesta i to jeste dobar način povezivanja privrede, lokalne samouprave i samog obrazovnog sistema - istakao je Kovačević. 

foto: gminfo.rs

Opštinsko veće je donelo i zaključak o utvrđivanju predloga odluke o izradi Plana detaljne regulacije „IVICE 2“ u Gornjem Milanovcu. Kovačević je rekao da je u pitanju izgradnja stambenog bloka na Ivicama koji će investirati „IG INVEST“ d.o.o. iz Gornjeg Milanovca. Takođe, i ova odluka će biti prosleđena Skupštini opštine,  razmatraće je Komisija za planove, a biće organizovana i javna rasprava, nakon čega će se znati konačan oblik izgradnje ovog stambenog objekta.

Na današnjoj sednici, Opštinsko veće je donelo zaključak o davanju saglasnosti na izmene finansijskog plana Doma zdravlja Gornji Milanovac, Apoteke Gornji Milanovac, Ustanove „Kulturni centar“, Biblioteke „Braća Nastasijević“, Muzeja rudničko-takovskog kraja, Turističke organizacije opštine Gornji Milanovac, Centra za socijalni rad, kao i zaključak o davanju saglasnosti na izmene i dopune programa poslovanja PU „Sunce“ i Ustanove „Sportsko-rekreativni centar“.

foto: gminfo.rs

Što se tiče Ustanove „Kulturni centar“, direktor Dragan Arsić je istakao da je ova ustanova dobila od opštine 1.500.000.00 dinara za realizaciju prvog Sabora violinista, koji će se održati u Pranjanima 16, 17, i 18. avgusta.

 

 

V. Popović, gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(5 glasova)
Go to top