Povećan prihod u opštinskom budžetu za 14,22 odsto; rekonstrukcija Ul. Nikole Lunjevice

Povećan prihod u opštinskom budžetu za 14,22 odsto; rekonstrukcija Ul. Nikole Lunjevice foto:gminfo.rs

Milanovački većnici na danas održanoj sednici Opštinskog veća jednoglasno su usvojili Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci ove godine. 

Prema rečima predsednika opštine Dejan Kovačević značajno je to što je zabeleženo povećanje prihoda u iznosu od 14,22 odsto.

- To nam je jasan pokazatelj da imamo povećanu privrednu aktivnost, ako uzmemo u obzir da nam najveći deo novca dolazi od poreza na zarade. Povećanje od 14,22 odsto nije malo, ne samo za budžet Opštine, već i samo povećanje u broju zaposlenih na teritoriji milanovačke opštine. Konačan broj zaposlenih u Gornjem Milanovcu imaćemo krajem godine, jer Nacionalna služba za zapošljavanje vodi evidenciju i tada ćemo znati koji je to broj u odnosu na 2018. godinu - rekao je Kovačević.

 

foto: gminfo.rs

Kovačević ističe da se rashodna strana više vidi u drugoj polovini godine, s obzirom da su neki radovi u toku, a da će najveći broj biti realizovan i plaćen do kraja godine.

- U trećem i četvrtom kvartalu očekujemo veću realizaciju rashodne strane. Poznato je da smo neke putne pravce, koje smo radili u prošloj godini, završavali na početku ove. Od sutra počinjeno izgradnju novih lokalnih saobraćajnica, pre svega Ulice Nikole Lunjevice gde će radovi trajati naredna tri meseca. Ovom prilikom molim sve naše sugrađane koji žive u tom delu da budu za to vreme strpljivi s obzirom da je rok ja izvordjenje radova 90 dana. Ulica je dugačka i izvode se sveobuhvatnni radovi na zameni kolovozne konstrukcije, fekalne i kišne kanalizacije kao i izgradnje novog trotoara i rasvete. Apelujem na strpljenje jer neće im biti lako tokom ova tri meseca ali nakon ovoga dobijamo jednu modernu saobraćajnicu - kazao je Kovačević.

Članovi Veća usvojili su izveštaj o poslovanju Javno komunalnog preduzeća Gornji Milanovac, data je saglasnost na izmene i dopune finansijskog plana osnovnih škola “Momčilo Nastasijević” i “Sveti Sava”, a imenovani su predsednik i članovi Organizacionog odbora 15. međunarodnog Bijenala umetnosti.

 

V. Popović, gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(5 glasova)
Go to top