Po prvi put subvencije za stambene zgrade

Po prvi put subvencije za stambene zgrade foto:gminfo.rs

Članovi Opštinskog veća na današnjoj sednici, jednoglasno su doneli zaključak o utvrđivanju predloga Odluke o podsticajnim sredstvima za aktivnosti investicionog održavanja i unapređenja svojstava stambenih zgrada za kolektivno stanovanje.

Predsednik opštine Dejan Kovačević istakao je da je ovo prvi put da opština izdvaja subvencije za zgrade za kolektivno stanovanje, sa čime će se nastaviti i u budućnosti.

foto: gminfo.rs

- Prvi put imamo izdvojenih 4 miliona dinara u budžetu opštine, prvenstveno za finansiranje energetske efikasnosti stambenih objekata, čime pokušavamo da uštedom energije i zgrada koje su na trasi toplovoda Javnog komunalnog preduzeća, ali i koje imaju individualno grejanje, da im smanjimo troškove zagrevanja i hlađenja prostora - rekao je Kovačević.

Osim unapređenja energetskih svojstava i drugih aktivnosti kojima se sprečava nastanak štetnih posledica po zdravlje građana i životnu sredinu, subvencije će biti iskorišćene i za sanaciju krovova, kao i investiciono održavanje fasada.

Visina podsticajnih sredstava za aktivnosti investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada može iznositi do 50 posto investicije, a maksimalno 500.000,00 dinara po stambenoj zgradi.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(4 glasova)
Go to top