Opšitnsko veće: Dodatnih 25 miliona dinara za rehabilitaciju četiri ulice

Opšitnsko veće: Dodatnih 25 miliona dinara za rehabilitaciju četiri ulice foto:gminfo.rs

Na današnjoj, 67. sednici Opštinskog veća, pred većnicima se našlo 17 tačaka. Jedna od ključnih tačaka koju su većnici danas usvojili jeste Predlog rešenja o izmenama i dopunama rešenja o rasporedu sredstava namenjenih za održavanje saobraćajne infrastrukture.

Izmene se tiču dodatnih 25.743.492,00 dinara, opredeljenih za rehabilitaciju četiri ulice: Ljubićske, Drinčićeve, Rzavske i Vojvode Milana, kao i 11.331.600,00 dinara za asfaltiranje lokalnog puta u MZ Rudnik, deonice Zlokuće i Drenje.

foto: gminfo.rs

Predsednik opštine Dejan Kovačević podsetio je da su za ovu godinu opredeljena sredstva od preko 400 miliona dinara za infrastrukturu, dok će rehabilitacija pomenutih ulica početi nakon sprovođenja javnih nabavki.

- Sa donošenjem ovog zaključka na Opštinskom veću, 45 dana nam je potrebno za proceduru sprovođenja javnih nabavki i čim se to završi počeće se rehabilitacija tih ulica. To je onaj deo novca koji smo obezbedili iz kredita za saobraćajnu infrastrukturu. Što se tiče kružnog toka kod Idee opština G. Milanovac je završila svu potrebnu dokumentaciju i u narednom periodu očekujem od Puteva Srbije da krenu u realizaciju tog projekta. Imali smo nekoliko stvari da rešimo u vezi sa kružnim tokom, prvenstveno bezbedan izlaz i ulaz u JKP Gornji Milanovac. Na kraju smo sa Putevima Srbije se usaglasili da je rešenje kružna organizacija saobraćaja, tako da će sa jedne strane ulaziti u JKP, a sa druge starne će izlaziti iz tog preduzeća. To nam je malo usporilo izradu projekta i mislim da će JP Putevi Srbije u narednih mesec dana krenuti sa izvođenjem radova - rekao je Dejan Kovačević i dodao da će uskoro krenuti rehabilitacija puta prema Šilopaju, potes Srčanik - Šilopaj - Ugrinovci.

Jedna od bitnijih tačaka koja je usvojena i prosleđena Skupštini opštine na razmatranje, jeste plan Zaštite i spasavanja opštine Gornji Milanovac.

Načelnik Štaba za vanredne situacije Milorad Dimitrijević istakao je da je ovaj strateški dokument, izrađen od strane Štaba za vanredne situacije, stručnog tima za izradu procene i plana zaštite i spasavanja, u saradnji sa angažovanom agencijom, dobio saglasnost od strane stručne službe Ministarstva unutrašnjih poslova sektora za vanredne situacije.

Takođe, on je rekao da je opština Gornji Milanovac jedna od retkih lokalnih samouprava koja je izradila ovaj dokument i za isti dobila saglasnost nadležnog ministarstva.

Opštinsko veće donelo je i Zaključak o utvrđvanju predloga Odluke o usvajanju Programa razvoja turizma opštine Gornji Milanovac, Zaključak o prihvatanju Informacije o pripremljenosti osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine Gornji Milanovac za školsku 2019/2020. godinu, kao i Zaključak o prihvatanju Odluke nadzornog odbora Javnog preduzeća za izgradnju opštine Gornji Milanovac, koji su prosleđeni Skupštini opštine na razmatranje.

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)
Go to top