Kovačević jako nezdovoljan jer 70 učenika odlazi u druge gradove na školovanje

Kovačević jako nezdovoljan jer 70 učenika odlazi u druge gradove na školovanje foto:gminfo.rs

Kada je reč o pripremljenosti škola za predstojeću školsku godinu Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac je novinarima rekao da je jako nezdovoljan zbog toga što je više od 70 učenika otišlo da se dalje školuje van teritorije milanovačke opštine.

- Jako sam nezadovoljan zbog toga što je preko 70 učenika ponovo otišlo van teritorije opštine Gornji Milanovac. Nezadovoljan sam jer nisu napravljeni adekvatni programi za ovu školsku godinu, a što verovatno zavisi od atraktivnosti smerova. Moram da vam kažem da se više vodi računa o čuvanju nastavnih kadrova nego šta će deca da uče. To je nedopustivo i to ćemo morati da promenimo u narednom periodu. Insistiram na tome da direktori škola, zajedno sa privredom, naprave plan i program šta je to što je neophodno opštini Gornji Milanovac, kada su u pitanju neke nove profesije, a šta je neophodno kada je u pitanju naša privreda. Ne možete imati jedne iste smerove sto godina - rekao je Kovačević novinarima nakon 67. sednice Opštinskog veća.

Kovačević je upitao - Ukoliko su neki profili zastareli ili nema interesovanja učenika i privrede, za koga te profile školujemo - dodajući da institira na tome da direktori škola zajedno sa privredom naprave plan i program šta je to neophodno Gornjem Milanovcu, kad su u pitanju neke nove profesije.

– Važno je da deca posle imaju mogućnost da se zaposle u našim preduzećima i kompanijama koje ovde posluju. Ne možete imati jedne iste smerove 100 godina i misliti da to tako treba, ako nešto pomerite ljutiće se kolege zašto to pomerate, neko će ostati bez časova… Niko ne mora da ostane bez časova, ali i taj profesor mora da se usavršava i on mora da ide u korak sa vremenom – rekao je Kovačević.

Postoje profesori koji u svoje vreme nisu imali informatiku u školi, ističe Kovačević i kaže da ne veruje da oni ne znaju da rade na računaru ili da koroste mobilni telefon.

– Ako ste mogli da to usavršite, pomozite deci sa novim i atraktivnim zanimanjima. Mora i oni da idu sutra i korak sa vremenom, a ne da ih učimo za nešto što im neće biti potrebno u životu i što neće oni moći da iskoriste – zaključio je Kovačević.

 

 

Povezana vest: Kovačević kritikovao pojedine direktore škola

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(5 glasova)
Go to top