Održana poslednja sednica SO Gornji Milanovac u ovoj godini

Održana poslednja sednica SO Gornji Milanovac u ovoj godini foto: gminfo.rs

Danas je održana šesnaesta redovna sednica SO Gornji Milanovac, a na dnevnom redu se našlo osamnaest tačaka.

Milanovački odbornici su, najpre, doneli Odluku o besplatnom i prevozu sa popustom u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji opštine Gornji Milanovac, kao i Odluku o realizaciji budžeta jedinice lokalne samouprave u delu plana rashoda socijalne zaštite za 2018. godinu.

Skupština opštine donela je Rešenja o razmeni zemljišta na katastarskim parcelama br. 693/3, 693/4 i 573/2 KO Gornji Milanovac i prihvatanju programa poslovanja javnih preduzeća za 2018. godinu i to: JKP "Gornji Milanovac", JP za izgradnju opštine Gornji Milanovac i Javnog preduzeća za vodosnabdevanje "Rzav" Arilje.

Milanovački odbornici su zeleno svetlo dali i za planove rada sa finansijskim planovima za 2018. godinu ustanova čiji je osnivač opština Gornji Milanovac - Ustanove za kulturu, umetnost i vanškolsko obrazovanje "Kulturni centar", Biblioteke "Braća Nastasijević", Muzeja rudničko-takovskog kraja, Ustanove "Sportsko-rekreativni centar", Apoteke Gornji Milanovac, Doma zdravlja, Turističke organizacije opštine Gornji Milanovac, PU "Sunce" i Centra za socijalni rad.

Takođe, odbornici su usvojili i Pravilnike o radu Ustanove za kulturu, umetnost i vanškolsko obrazovanje "Kulturni centar", Biblioteke "Braća Nastasijević" Gornji Milanovac i Muzeja rudničko – takovskog kraja.

 

Predsednik SO Gornji Milanovac Lazar Nikolić, foto: gminfo.rs

 

Na kraju današnjeg skupštinskog zasedanja predsednik SO Gornji Milanovac Lazar Nikolić je istakao da je zadovoljan skupštinskom atmosferom, odzivom odbornika i odlukama koje su donesene od početka njegovog mandata.

- Zadovoljan sam celokupnom radnom atmosferom u milanovačkom parlamentu, kao i time što postoji diskusija odbornika. Drago mi je što smo među prvima usvojili budžet za 2018. godinu, a bržem i operativnijem radu je, svakako, doprinela i  nova skupštinska većina koja je formirana u aprilu – rekao je Lazar Nikolić i dodao - Rad SO Gornji Milanovac je vrlo transparentan i trudićemo se da tako i ostane.

Ovo je bilo poslednje skupštinsko zasedanje u ovoj godini.

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Go to top