Kovačević: Od 1. marta počinje sa radom Parking servis i naplata parkiranja

Kovačević: Od 1. marta počinje sa radom Parking servis i naplata parkiranja foto:gminfo.rs

Na današnjem zasedanju Opštinskog veća razmatran je i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na poseban program korišćenja subvencija za 2018. godinu Javnog preduzeća za izgradnju opštine Gornji Milanovac. Predsednik opštine Dejan Kovačević rekao je da je osnivanjem Javnog preduzeća za izgradnju, i davanjem u nadležnost komunalnih delatnosti tom preduzeću, jasna želja opštine da to preduzeće postane sposobno da radi sve one poslove iz komunalne delatnosti koje su mu skupštinskom odlukom poverene u nadležnost.

 

 foto:gminfo.rs

Kovačević je istakao da je predviđeno da se od 1. marta krene sa naplatom parkiranja i sa radom Parking servisa u Gornjem Milanovcu. Predviđeno da se u tu svrhu nabavi jedno pauk vozilo. Cene parkiranja još uvek nisu utvrđene i njih treba da utvrdi Upravni odbor Javnog preduzeća za izgradnju, a saglasnost na predložene cene će dati Opštinsko veće. 

- Ove godine u opštini Gornji Milanovac, prvi put, uvodimo model naplate parking mesta. Cilj nam je da se javno preduzeće maksimalno osposobi za taj posao, tako da je predviđeno da se u tu svrhu nabavi jedno pauk vozilo. Predviđeno je da se od 1. marta krene sa naplatom parkiranja i sa radom Parking servisa. Naplata parkiranja će se vršiti po zonama, ispratiće se dinamika zoniranja koje je Javno preduzeće za izgradnju već napravilo. Parking mesta su obeležena i ostalo je da se sprovede nabavka pauk vozila kako bi to sve moglo da funkcioniše kako treba. Cilj nam je da uvođenjem Parking servisa i regulisanjem parkiranja i uvođenjem linije gradskog prevoza smanjimo opterećenje vozila na sam centar grada, a omogućimo građanima da po jako povoljnim cenama koriste linijski prevoz - rekao je Kovačević i dodao da cene parkiranja još uvek nisu utvrđene i njih treba da utvrdi Upravni odbor Javnog preduzeća za izgradnju, a saglasnost na predložene cene će dati Opštinsko veće.

 

 

gminfo.rs

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(9 glasova)
Go to top