Pokret za budućnost G. Milanovac: Koliko znače zgrade bez stručnih ljudi?

 

Udruženje građana POKRET ZA BUDUĆNOST Gornjeg Milanovca, koje je osnovano početkom ove godine, pozdravlja uspeh rukovodstva Opštine Gornji Milanovac u obezbeđivanju sredstava za rekonstrukciju Opšte bolnice Gornji Milanovac, kao i nedavno najavljen početak radova za proleće. U saopštenju koje je upućeno našoj redakciji, dr Miru Lazareviću članu Opštinskog veća u opštini Gornji Milanovac zaduženom za zdravstvo, postavljaju pitanje kako će Opšta bolnica nadomestiti nedostatak kadrova koji je nastao za vreme njegovog upravljanja bolnicom...?

 “Bez namere da osporimo neophodnost obnove naše bolnice ne možemo, a da se ne zapitamo da li, i koliko, znače zgrade bez stručnih ljudi? Kao i bez nove, savremene opreme kojom bi se zamenila sadašnja koja je većinom stara i dotrajala”, navodi se u saopštenju.

Iz Pokreta za budućnost u saopštnju ističu da ne mogu da hvale formu, a da se ne osvrnu na suštinu i tom povodom se obraćaju članu Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac zaduženom za zdravstvo dr Miru Lazareviću sa nizom pitanja.

“Ne možemo da hvalimo formu, a da se ne osvrnemo na suštinu. A suština je, i povodom nje se obraćamo članu Opštinskog veća zaduženom za zdravstvo dr Miru Lazareviću, kako će bolnica nadomestiti nedostatak kadrova koji je nastao za vreme njegovog upravljanja bolnicom? Da li dr Miro Lazarević i opštinska vlast, kojoj pripada, znaju da se pregledi specijalista zakazuju na 2-3 meseca i da je praktično nemoguće zakazati pregled kod endokrinologa, oftamologa, psihologa? Takođe nemamo ginekologe, anesteziologe, fizijatre. I nema izgleda da će se ti nagomilani problemi sa nedostatkom stručnjaka rešiti”, kaže se u saopštenju.

POKRET ZA BUDUĆNOST Gornjeg Milanovca u saopštenju predlaže lokalnim vlastima da po uzoru na grad Užice, iz opštinske kase odobri novac za specijalizacije mladih lekara i tako trajno reši pitanje deficita stručnih zdravstvenih radnika.

 

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(17 glasova)
Go to top