Ministar Trivan o aktuelnim ekološkim pitanjima sa Lazarom Nikolićem

Ministar Trivan o aktuelnim ekološkim pitanjima sa Lazarom Nikolićem foto:ekologija.gov.rs

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan održao je juče odvojene sastanke sa predstavnicima opština Gornji Milanovac, Aleksandrovac, i Priboj, na kojima su u otvorenoj i radnoj atmosferi razmatrana najznačajnija aktuelna pitanja zaštite životne sredine u ovim lokalnim zajednicama.

O najvećim ekološkim problemima ovih opština, sa ministrom Trivanom razgovarale su delegacije opštinskih rukovodstava koje su predvodili Lazar Nikolić, predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac., Jugoslav Stajkovac, predsednik opštine Aleksandrovac i Lazar Rvović predsednik Opštine Priboj.

Posebno su izdvojena pitanja prerade čvrstog otpada i izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda na teritoriji ovih opština.

„Lokalne samouprave nemaju sredstava za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju prečistača otpadnih voda, jer su to troškovi koji prevazilaze ukupne opštinske budžete, i tu im je neophodna snažna podrška države“, istakao je ovim povodom ministar Trivan.

„Ministarstvo zaštite životne sredine će pomoći lokalnim samoupravama u ovim pitanjima, ali i u uspostavljanju komunikacije sa drugim republičkim organima u rešavanju problema koji nisu u nadležnosti Ministarstva, ali se tiču zaštite životne sredine“, dodao je Trivan.

 

foto:ekologija.gov.rs

Ukazujući na značaj rešavanja ekoloških problema u lokalnim sredinama, posebno je naglasio da od upornosti i agilnosti opština će zavisiti brzina realizacije projekata.

"Na sastanku je bilo reči o projektima iz oblasti zastite zivotne sredine. Ministarstvo je dalo smernice za dalje postupanje u vezi sa odredjenim projektima i ideje kako bi lokalna samouprava i lokalni civilni sektor trebalo da se organizuju u cilju ostvarivanja napredka na polju zastite zivotne sredine. Ministar Goran Trivan posetiće opštinu Gornji Milanovac u narednom periodu - rekao je za gminfo Lazar Nikolić.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Go to top