U Beogradu počelo okupljanje mladih koji protestuju protiv Vučića

Mladi protestuju zbog pobede Aleksandra Vučića na izborima za predsednika Srbije Mladi protestuju zbog pobede Aleksandra Vučića na izborima za predsednika Srbije foto:gminfo.rs

Okupljanje mladih, koji u Beogradu protestuju zbog pobede Aleksandra Vučića na izborima za predsednika Srbije, počelo je danas oko 18.00 sati ispred Doma Narodne Skupštine.

Uz zvuke pištaljki, bez stranačkih obeležja, gradjani pristižu na Trg Nikole Pašića. Saobraćaj je zaustavljen, prisustvo policije nije veliko, došle su ekipe mnogih medija.

Jedna mladja žena pokušala je da ponovo pocepa postavljen transparent na "Srpskom zidu plača" improvizovanoj ogradi ispred Skupštine. Nekoliko mladića ju je u tome sprečilo i oni pokušavaju da zaštite plakate na kojima su fotografije i natpisi o stradalima na Kosovu 1998-2000. godine.

Poziv mladima da se okupe ispred Skupštine Srbije zbog nezadovoljstva izbornim rezultatima, upućeno je na Fejsbuku, preko grupe "Protest protiv diktature". Mladi su juče protestovali više od tri sata na glavnim gradskim ulicama i poručili da nastavljaju i danas, na Dan studenata, 4. april.

 

foto:gminfo.rs

Još nisu poznati organizatori protesta, a juče se zvanično niko nije obraćao na protestu.

Drugoplasirani predsednički kandidat Saša Janković, predsednik pokreta Dveri Boško Obradović, trećeplasirani kandidat Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli) i Demokratska stranka poslali su saopštenja u kome podržavaju protest uz poziv da on bude miran.

 

foto:gminfo.rs

Prvoplasirani kandidat Aleksandar Vučić rekao je da u Srbiji ima pravo da protestuje svako ko je nezadovoljan izborima, sve dok je to mirno.

 

izvor:beta.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top