Počeo sedmi 'Protest protiv diktature' u Beogradu

Počeo sedmi 'Protest protiv diktature' u Beogradu foto:P. Jeremić

Ispred Doma Narodne skupštine nešto posle 18 časova počeo je "Protest protiv diktature", sedmi po redu.Okupljeni ispred Doma narodne Skupštine krenuli su nešto pre 19 časova u protestnu šetnju ka Terazijama.

Na društvenim mrežama objavljena je maršuta protesta u kojoj se navodi da će se kolona kretati preko Terazija, Trga republike, pored zgrade RTS-a, Beogradjanke, zgrada Vlade i Skupštine.

 

Okupljeni skandiraju "Av,av" i "Vučiću lopove" a medju transparentima je i "Vučiću lopove pokrao si izbore", "Hoćemo kulturu, a ne diktaturu" i pevaju "Onesvesti se".

Na početku kolone u kojoj je nekoliko hiljada ljudi su dobošari, a istaknute su parole: "Narod gladuje, elita se raduje", "Vučiću Šrederu", "Nećemo da budemo jeftina radna snaga" i "I vazduh ste privatizovali", "Nije bot nego skot", "Dalje nećeš moći, zvaću decu" i "Protiv terora vlasti".

Učesnici protesta duvaju u pištaljke i skandiraju "Vučiću, lopove".

Na protestu se pištaljke prodaju po ceni od 100 dinara, a bedževi sa različitim natpisima "Av, Av"", "Dole diktatura" i "Drogirana omladina" po 50 dinara.

Na ulicama nije vidljivo prisustvo uniformisanih policajaca, osim saobraćajaca.

Protesti su organizovani putem društvenih mreža, pri čemu i dalje nisu poznati zvanični organizatori.

Zahtevi protesta su smenjivanje članova RIK, Regulatornog tela za elektronske medije, uredništva RTS, sredjivanje biračkog spiska i smena predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković.

 

izvor:beta.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top