DŽABA TI ZLATO…


Kao i svake godine, najviše se polemiše oko otkupne cene maline. Ove godine, čini se, čak i najmanje.


Blokade puteva, traženje zaštitne cene kilograma maline od dva evra, ukidanje monopola… sve je to, izgleda, ostalo u nekim prošlim vremenima. Sadašnja vlast je, ko zna kako i ko zna čime, primirila i proizvodjače, i otkupljivače, i hladnjačare i izvodjače… Ili ih je, možda, spojila u jedno. U svakom slučaju, niko ne sme, čini se ni da pisne oko otkupne cene, pogotovu nakon javnog nastupa resornog ministra Nedimovića, koji je rekao da je, parafraziramo, 100 dinara za kilogram zadovoljavajuće za proizvodjače. Šteta što u Sremskoj Mitrovici ne uspevaju maline, bar ne kao u Teočinu, Gojnoj Gori i Arilju…

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

BAGREM BEZ MEDA


Velike količine kišnih padavina uslovile su da pčelari već na kraju maja znaju da ne mogu da očekuju ništa zadovoljavajuće u svojim košnicama.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

OPŠTINA GORNjI MILANOVAC RASPISALA KONKURS ZA DODELU BESPOVRATNIH PODSTICAJNIH SREDSTAVA NAMENjENIH POLjOPRIVREDI

Ponosno za prinos

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, na osnovu Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Gornji Milanovac, raspisao je Konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivrednim gazdinstvima, u iznosu od 44.100.000,00 dinara. Kao i prethodne dve, i ove godine naša opština izdvaja sredstva u iznosu od 50 miliona dinara za poljoprivredu, od kojih je 44.100.000,00 namenjeno poljoprivrednim gazdinstvima, a ostala sredstva su raspoređena za ulaganja u poljoprivredu, čime nastavlja da brine o razvoju poljoprivrede i podsticanju poljoprivrednih gazdinstava.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

SAHARA


Poljoprivrednicima rudničko takovskog kraja, ovih dana veliki problem predstavlja sušni period koji traje, već gotovo mesec dana.

Kasne zimske padavine i prolećne kiše za poljoprivrednike predstavljaju pravo blago. Za poljoprivrednike našeg kraja to blago je ove godine izostalo, što će, već je izvesno stvoriti velike probleme u ovogodišnjoj poljoprivrednoj proizvodnji, a što će se, poput “domino efekta” odraziti i na cene većine proizvoda.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

BEHAR


U rudničko-takovskom kraju, ovih dana su procvetale pojedine voćne vrste, što je lepo za oko, ali, sa druge strane, može da bude opasnost po ovogodišnji rod.

Kažu da za oko posmatrača nema lepše slike nego kad procveta neko drvo. Ipak, poljoprivrednici strepe kad se to desi prerano, ili kad meteorolozi najavljuju prolećne mrazeve. Tako je i ove godine...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top