Bez kvalitetnog voćarskog alata nema ni uspešne rezidbe

Bliži se vreme rezidbe, pa je potrebno da se obave pripreme za tu aktivnost. Bili mi profesionalni voćari, amateri ili vikend voćari, za uspešnu brigu o našim stablima potreban nam je odgovarajući voćarski alat.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter


Najvaznije napomene za formiranje voćnjaka u jesen (2)

Novembar je mesec početka prodaje sadnica voća, što i najavljuje sve intenzivnije podizanje voćnjaka. Naravno, počev od kupovine sadnica, hemijske analize zemljišta, đubrenja, pravljenja razmaka u vocnjaku…. Budućim voćarima navešćemo samo najvažnije, kritične tačke u ovom početnom poslu. (nastavak)

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Najvažnije napomene za formiranje voćnjaka u jesen (1)

Novembar je mesec početka prodaje sadnica voća, što i najavljuje sve intenzivnije podizanje voćnjaka. Naravno, počev od kupovine sadnica, hemijske analize zemljišta, đubrenja, pravljenja razmaka u vocnjaku… Budućim voćarima navešćemo samo najvažnije, kritične tačke u ovom početnom poslu.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

MALA ULAGANJA U PRAKSU DONOSI SIGURNU DOBIT

Vinogradarska breskva ili praska, kako je drugačije zovu, je naše staro voće. Može se koristiti u svežem stanju, osušena, za slatko, kompot i rakiju. 

Vinogradarska breskva je voćka oblika i ukusa sličnog običnoj breskvi šefteliji, takođe vrsti breskve. Ipak postoje određene razlike. Okrugla je i po malo izdužena. Krupnija je od šeftelije, a u zavisnosti od vrste meso breskve može biti bele i različitih nijansi crvene boje.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Bolest plavog jezika, zbog koje je područje opštine Gornji Milanovac proglašeno zaraženim, pored sela Brusnica, Gornja Vrbava, Semedraž i Šarani, proširila se i na Koštuniće, Nevade, Rudnik i Leušiće.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 4 od 9

 

 

 

 

 

 

 

Go to top