Neobično o običnom foto:gminfo.rs

PRANJANSKI UDARNIK

Milisav Erić iz Pranjana, iako je penzioner, i već zagazio u devetu deceniju života i dalje radi kao pre pola veka. Lep dan u Pranjanima protekle nedelje doneo je lepu zaradu lokalnim kafanama koje su po prvi put ove godine aktivirale svoje letnje bašte. Medjutim, jednog čoveka tamo nije bilo. Milisav Erić (80) iz Pranjana, tog dana je radio na kopanju kanala za navodnjavanje svojih novozasadjenih kajsija.

- Kupio sam prošle godine ovo parče zemlje od oko dva hektara. Iskrčio sav vrzinu, zagradio sve, i na površini od oko jednog hektara zasadio kajsiju. Kako kod kuće ne oskudevam sa vodom, to sam rešio da prokopam kanal dužine od oko 200 metara i da postavim cevi kako bih imao dovoljno vode za zalivanje kajsija- govori Milisav i decidno odbija priču o postavljanju sistema „kap po kap“.

- Nema govora o tome. Hoću da zalivam voće po starinski, crevom, a što ne može da dohvati, tu je kofa. Svaka čast naučnicima, ali ja i dalje verujem u ono što sam doživeo i proživeo, pa sam zbog toga i ove kajsije sadio sa sedam metara razmaka, jer ne planiram da ih orezujem. Jednostavno, one moje stare kajsije su mi na taj način uvek davale dobar rod, pa verujem da će tako biti i sa ovima- kazuje Erić.

 

foto:gminfo.rs


Milisav živi sa suprugom Milunkom, sin mu je u Čačku, relativno su situirani, pa sve u okolini čudi „što on to toliko radi“.
- Ne mogu ja da ne radim. Ceo život sam radio, a i sad jedva čekam da svane da idem da radim. Meni je to odmor, meni je to razonoda i ne mogu bez toga- govori atipičnim načinom za današnje vreme Milisav Erić.
Konačno, Milisav Erić je poznat i po tome da svaki dan nešto radi, svaki dan je uposlen, ali, niko ga nikad nije video umornog, znojavog i zadihanog. Pomalo, polako, ali, svakoga dana, njegov je recept...

Goran Trifunović

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(4 glasova)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top