Reportaža - E, TO JE HEROJ!

Reportaža - E, TO JE HEROJ! foto:gminfo.rs

Dragan Gvozdenović (45) iz Leušića, iako slabovid, trenutno gaji pet krava i dve junice, i to sve sam, bez ičije pomoći.

- Dobar dan, Drago, kako je- kazujemo mi kad dolazimo u štalu junaka naše priče.

- E, 'de si Gogi, evo, dobro je, odvezala mi se ova jedna junica, pa je jedva stigoh i zavezah - kazuje Dragan, a mi ostajemo zbunjeni, jer nas i po glasu prepoznaje, iako, kako komšije kažu, razlikuje samo dan i noć i to u ekstremnim uslovima.

 

Dragan Gvozdenović iz Leušića, foto:gminfo.rs

U tom stiže i Dragiša „Mlekadžija“, a Dragan kao da je „sve u najboljem redu“ kači crevo za istakanje mleka na laktofriz, i pri tom priča sa nama o svojim problemima...

- Ma, nemam ja nekih problema. To što ne vidim, ne vidim... Šta ću sad. Nije to odjednom. Vid mi se pogoršavao godinama, a slabovid sam bio čak i u osnovnoj školi. I šta sad? Da kukam? Da prosim? Da molim? Ne pada mi na pamet. Došli tu pre neke vaše kolege da me snimaju, kažu „Dovešćemo ti ministra Ljajića, samo kaži da država ulaže u selo“. Nisam hteo. Kako da kažem i kako da lažem? Ko je meni dao išta i ko mi pomaže? Ne kažem, ima dobrih ljudi, ali, država mi nije ništa nikad dala. I, ja sad treba da je hvalim... E, kad sam to rekao onim vašim kolegama, nikad više mi se nisu javili- oštar i tačan je Dragan Gvozdenović.

Izbegavajući svaku dalju priču, junak naše priče nam pokazuje svoju štalu koja deluje urednije i čistije od bilo koje domaćinske, a, kako saznajemo od „mlekadžije, sa njim nikad nije imao ni jedan problem. Dragan Gvozdenović živi sam, pokušavao je da se oženi, ali, kako saznajemo, mlade nisu zainteresovane za „težački“ život na dnu Leušića. Kad bi se sa ljudske strane gledalo, Dragan bi bio „top ponuda“.

 

 

Goran Trifunović

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(8 glasova)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top