Rukometni vikend foto:alg24.net

Ovaj vikend obeležilo je učešće mlađih kategorija na završnom turniru Prvenstva Srbije za igrače rođene 2005.godine, i mlađe, koji je održan u Bačkoj Palanci. Na turniru je nastupilo 12 najboljih ekipa iz Srbije, od kojih su naši najmlađi rukometaši jedina ekipa južno od prestonice, koja je obezbedila plasman na finalni turnir, kao i jedna od retkih kod koje su svi igrači iz sopstvenog pogona.

Remi sa ekipom Partizana (10 – 10) i pobeda nad ekipom Prigrevice (19 – 16) doveli su naše rukometaše u polufinale i borbu za jednu od medalja.  U polufinalu naši najmlađi nisu imali dovoljno koncentracije, što je rezultiralo porazom (13 – 12) sa minimalnom prednošću u korist ekipe iz Nove Pazove.

Borba za treće mesto sa ekipom iz Rakovice bila je veoma naizvesna ali je na kraju naša ekipa ipak poražena ( 17 – 14). Osvojeno je četvrto mesto na završnom turniru, što je veoma veliki uspeh i ogromno priznanje dečacima i rukometu u našem gradu.

Rad sa mlađim kategorijama je uvek bio i ostaće prioritet RK Omladinca. Zahvaljujući dosadašnjim uspesima i odličnim rezultatima mladih, naš grad se našao na mapi i u samom vrhu rukometnog sveta Srbije. Rad kluba, pored velikog zalaganja dece, baziran je na entuzijazmu, koji nažalost ima ograničen rok trajanja i ljubavi starijih igrača prema rukometnoj igri.

Uz malo više podrške i razumevanja okoline, ovi dečaci bi za koju godinu, prema mišljenju rukometnih poznavalaca iz cele zemlje, veoma lako mogli da se nađu i u superligaškom društvu seniorskih kategorija takmičenja. Da li će braniti boje svog kluba i igrati za svoj grad? Videćemo...

Seniorska ekipa RK Omladinca, kao domaćin, uspela je da pobedi ekipu RK Sloge iz Kraljeva rezultatom 33 – 32, u meču koji je odigran u subotu 26.05.2018. Veoma nezgodna i brza ekipa iz Kraljeva, zadavala je muke našim rukometašima tokom celog meča. Nešto više iskustva u domaćim redovima i odlične intervencije golmana u ključnim trenucima donele su ovaj trijumf minimalnom prednošću od jednog gola razlike.

Miloš Marić

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Go to top