Englezi merkaju polufinale

Englezi merkaju polufinale foto: Fb Fifa world cup russia 2018

 

Reprezentacije Švedske i Engleske sastaju se danas, 7. jula, u okviru četvrtfinala Svetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji. Utakmica se igra od 16 časova na Kosmos areni u Samari.

Švedska igra disciplinovano, zatvoreno, u gotovo školskom 4-4-2 sistemu, uz jednu minimalnu razliku. Krilni igrači, Forsberg i Klason, se u defanzivi uvlače u sredinu, presecaju putanje za protivnička dodavanja i usmeravaju loptu ka bokovima, znajući da u srcu odbrane stameni Grankvist i Lindelef lako mogu da se nose sa centaršutevima protivnika. Šveđani su, takvom igrom, zadobili kritike ljubitelja fudbala, ali i prolaz u četvrtfinale.

''Prilagodili smo igru prema igračima kojima raspolažemo,'' mirno odgovara selektor Švedske, Jane Anderson. ''Želeo bih da igramo atraktivnije, ali biće nam potrebno još vremena za to.'' U tim Švedske se vraća Larson, a Kraft će zameniti povređenog Lustiga na mestu desnog beka.

Englezi priznaju da će biti teško protiv organizovane ekipe Švedske, ali nakon raspleta po grupama u kome je došlo do ukrštanja sa lakšim protivnicima u završnici, na Ostrvu ovo učešće vide kao priliku kakvu odavno nisu imali. Oni zato sa ogromnim ambicijama ulaze u ovaj meč, predvođeni sjajnim kapitenom Kejnom koji je, sa 6 postignutih golova, već istakao kandidaturu za najboljeg strelca turnira.

Takođe, engleska varijanta 3-5-2 formacije bi trebalo da predstavlja pravi protivotrov za tvrdu švedsku ekipu. Englezi imaju problema sa povredama, Vardi je trenirao odvojeno od ostatka ekipe, a pretpostavlja se da će ostali ipak biti spremni.

Švedska (4-4-2): Olsen; Kraft, Lindelef, Grankvist, Augustinson; Klason, Larson, Ekdal, Fersberg; Berg, Toivonen.
Engleska (3-3-2-2): Pikford; Voker, Stons, Megvajer; Jang, Henderson, Tripier; Ali, Lingard; Sterlin, Kejn.

Aleksandar Tomašević

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(4 glasova)
Go to top