Pod vođstvom selektora Vladimira Simeunovića srpske golferke osvojile zlato

Pod vođstvom selektora Vladimira Simeunovića srpske golferke osvojile zlato foto:privatna arhiva

U organizaciji Evropske golf asocijacije, na “European Ladies Team Shiled 2018”, održanom u Riverside golf u Zagrebu od 1. do 4. avgusta,  Srbija koja je po prvi put igrala u finalu ovog šampionata i osvojila je prvo mesto.

foto:privatna arhiva

Na turniru je učestvovalo deset zemalja, a pod vođstvom selektora Vladimira Simeunovića u timu su se našle: Jefimija Đorđević, Jana Marinović, Jelena Lainović i Lara Todorović.

- Naša reprezentacija osvojila je prvo mesto u konkurenciji deset zemalja, i praktično ovo je najveći uspeh ženskog golf tima iz Srbije. Tako da je ovo do sada najbolji plasman. Ove devojke su mlade, imaju 17 i 18 godina, a jedna 15 pa tako da u budućnsoti možemo očekivati još nekih dobrih rezultata od njih. Ovim uspehom obezbedili smo plasman u I diviziju. Tako da ćemo iduće godine, uz pomoć još dve igračice, jer na ovom takmičenju smo imali četiri a po propozicijama turnira na divizijji 1 potrebno je da tim ima 6 igračica… tako da mi sada ostaje da u narednih godinu dana radim sa još dve igračice i da ih pripremim za ovo najveće takmičenje – rekao je za naš portal Vladimir Simeunović.

Vladimir Simeunović, selektor golf reprezentacije Srbije, foto:V. Popović, gminfo.rs

Prvog dana kvalifikacija Jefimija Đorđević zauzela je prvo mesto. Drugog dana na programu je bio mečplej protiv Luksemburga, devojke su dobile sva tri meča. Dan kasnije, u polufinalu savladana je Poljska, a u finalu Letonija.

Pod vođstvom selektora Vladimira Simeunovića srpski golferi od 2015. godine nižu uspehe.

- Na istom ovom takmičenju, sa muškim timom 2016, osvojili smo zlatnu medalju. Tada smo u finalu pobedili Hrvatsku. Evo za tri godine, dakle od 2016. do danas, imamo dva zlata u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ovakvim rezultatom ni jedna zemlja u okruženju, u ovom delu Evrope, ne može da se pohvaliti da je objedinila dve titule u ovako kratkom periodu. To je solidan uspeh.

foto:privatna arhiva

foto:privatna arhiva

Sledeće takmičenje koje očekuje našu reprezentaciju je  svetsko prvenstvo u Irksoj, od 1. do 10. septembra, za seniore.

- Sa muškim timom početkom septembra idem u Irsku, na tom takmičenju za naš tim nastupiće tri igrača. To su Mihailo Dimitrijević, Branimir Gudelj i Dane Cvetković. Cvetković je momak koji je rodjen i živi u Holadniji ali njegov otac je iz Srbije, iz Beograda… tako da je izrazio želju da igra za nas. Mislim tj nadam se da će tim u ovom sastavu u istoriji naših nastupa na svetskom prvenstvu napraviti do sada dobar uspeh. A krenuli su uspesi još 2010. kada je naša reprezentacija nastupila u Argentini, zatim 2012. u Turskoj, pa 2014. bio je Japan, zatim 2016. Meksiko, i evo sada Irska – rekao je Vladimir Simeunović, selektor golf reprezenacije Srbije.

 

V. Popović, gminfo.rs

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(9 glasova)
Go to top