Poboljšani uslovi treniranja za paraatletičare u Gornjem Milanovcu

Poboljšani uslovi treniranja za paraatletičare u Gornjem Milanovcu foto:gminfo.rs

Paraolimpijski komitet i Apatinska pivara u poseti AK "Takovo" u Gornjem Milanovcu

Predstavnici Paraolimpijskog komiteta i Apatinske pivare obišli su atletski klub „Takovo“ u Gornjem Milanovcu kako bi se uverili u uspešnu realizaciju nagrađenih projekata u okviru prošlogodišnjeg takmičenja „Šampioni svaki dan“.

foto:gminfo.rs

U okviru projekta Udruženja građanja „Optimist“ „I po suncu i po kiši, vežbaćemo zajedno“, u Atletskom klubu „Takovo“ iz Gornjeg Milanovca renovirane su prostorije koje će omogućiti osobama sa invaliditetom da treniraju u okviru kluba bez obzira na vremenske uslove.

 Bojan Milovanović iz Udruženja građana GM Optimist, foto:gminfo.rs

- U Gornjem Milanovcu do sada nije postojala teretana koja je dostupna za besplatno korišćenje, a još manje ona koja je pristupačna za korišćenje osobama sa invaliditetom. Preuređenjem prostora AK „Takovo“ u jedan pristupačan prostor, obezbedili smo uslove da dalje radimo na promociji bavljenja sportom kod osoba sa invaliditetom koji sada zajedno treniraju i druže se - kazao je Bojan Milovanović iz Udruženja građana GM Optimist.

Teretana nekada, foto:GM Optimist

Teretana sada, foto:gminfo.rs

Nesmotrenost komšije i nesreća sa pištoljem zbog koje je ostao paralizovan nije sprečilo Draženka Mitrovića da osvoji srebrne medalje na olimpijskim igrama i postavi ličan i svetski rekord. U istom duhu, nastavio je i da promoviše niz motivacionih događaja pod nazivom „Zov Šampiona“.

Draženko Mitrović, srpski paraolimpijac , foto:gminfo.rs

Draženko Mitrović, srpski paraolimpijac kaže da je jedan od ciljeva ovog projekta razvoj sporta u svim lokalnim samoupravama i bolji uslovi treniranja za paraatletičare

- Milanovac je na ovom konkursu imao takav projekat da je prepoznat i da sa njim ovde može dosta da se uradi za sport, posebno za osobe sa invaliditetom, da im se prilagodi prostor u kom mogu da rade, da stvaraju i prave rezultate. Bitno je da kažem da je ovaj projekat pokrenuo lavinu drugih privrednika i društveno odgovornih, koji su uz ovaj projekat još pomogli, pa je samim tim uradjeno mnogo više nego što je bilo predvidjeno - rekao je višestruko nagrađivanji Draženko Mitrović koji je u avgustu osvojio je bronzanun medalju u bacanju kugle na Evropskom prvenstvu u paraatletici u Berlinu.

foto:gminfo.rs

Cilj je da se poveća broj ljudi koji žele da treniraju, a da uspešni takmičari uz bolje sprave i kvalitetnije treninge još lakše dođu do boljih rezultata.

- Ovakvi projekti imaju pozitivan efekat na promovisanje sporta za osobe sa invaliditetom. Ključna ideja cele platforme „Šampioni svaki dan“ je upravo rad na motivaciji i inkluziji osoba sa invaliditetom kako bi se što više njih uključilo u rekreativne sportske aktivnosti koje su ujedno i deo rehabilitacije. Kada još uz to dođu i vrhunski sportski uspesi i evropski i svetski rekordi poput ovih u atletici, onda je to razlog više da nastavimo da podržavamo paraolimpijski pokret u Srbiji - rekao je Marko Margan, brend menadžer u Apatinskoj pivari.

Toalet nakon renoviranja, foto:gminfo.rs

Toaleti pre renoviranja, foto: GM Optimist

Sprovođenje platforme „Šampioni svaki dan“ je deo saradnje između Paraolimpijskog komiteta Srbije i Apatinske pivare u okviru koje brend Jelen pivo aktivno pruža podršku Paraolimpijskom komitetu Srbije sve do sledećih Paraolimpijskih igara u Japanu 2020.

 

 

gminfo.rs

 

 

 

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Go to top