Srdjanu Simoviću dupla kruna

Srdjanu Simoviću dupla kruna foto: SD "D. J. Škepo"

Prvog dana Prvenstva Srbije vojničkim oružjem u disciplini poluautomatska puska, održanog na strelištu u Trsteniku, u organizaciji S.D. "Boško Petrović" i Streljačkog Saveza Srbije, Milanovčani su odbranili ekipnu i pojedinačnu titulu, osvojivši tri medalje. Ekipno zlato, pojedinačno zlato i bronzu.

U sastavu Predrag Simović, Srdjan Simović i Nenad Petković, u konkurenciji sedam ekipa trijumfovali su ispred Zrenjanina i Novog Sada.

U pojedinačnoj konkurenciji od 25 takmičara pobedu je odneo Srdjan Simović, najmladji takmičar "Škepa", koji se u finale plasirao kao prvi odličnim rezultatom i serijom od 94 kruga u brzoj paljbi, stvorio prednost nad ostalim takmičarima i zadržao poziciju do kraja takmičenja.

foto: SD "Dragan Jevtić Škepo"

Prošlogodišnji apsolutni šampion države vojničkim oružjem Predrag Simović, ovog puta morao je da se zadovolji bronzom, u finale se plasirao kao drugi ali nije uspeo da zadrži srebro i na kraju završio na trečem mestu. Nenad Petković je nadmetanje završio kao šesti. "Dragan Jevtić Škepo" je jedina ekipa čija su sva tri takmičara pucala u finalu.

Drugog dana takmičenja predstoji nadmetanje vojničkom puškom u disciplini 20 ležeći i trostav gde Milanovčani brane još dva zlata i tri srebra u ekipnim i pojedinačnim konkurencijama.

 

 

gminfo.rs

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Go to top