Stefan Andrić na razmedju dve velike fudbalske zemlje

Stefan Andrić na razmedju dve velike fudbalske zemlje foto: privatna arhiva

BUNDESLIGA ILI KALČO?!!

 

Posle 18 meseci igranja u Švajcarskoj, 22-godišnji srpski fudbaler Stefan Andrić na dobrom je putu da se preseli u jednu od dve fudbalske velesile – Nemačku ili Italiju. Nakon dobrih nastupa u Panseraikosu u Grčkoj, a zatim preseljenja u Švajcarsku, Andrić se našao na meti fudbalskih znalaca iz Italije i Nemačke. To potvrdjuje i menadžer Nikola Virijević  i njegova menadžerska kuća „NBM European Sport Managment“.

- Za Andrićev transfer zadužene su kolege Mitar Veselinović i Toni Radun i nema sumnje da ćemo u narednih nekoliko nedelja medju brojnim ponudama pronaći adekvatan angažman za ovog talentovanog fubalera sredine terena, jer on po svojim tehničkim i fizičkim predispozicijama može da odgovori zahtevima brojnih klubova iz Nemačke ili Italije, mada ne treba otpisati ni neke od zaiteresovanih klubova iz skandinavskih zemalja – dodaje Virijević.

Podsećamo, pre odlaska u fudbalsku pečalbu Andrić je ponikao u FK „Metalac“ iz Gornjeg Milanovca gde je kao kapiten predvodio sve mladje selekcije ovog kluba. Zatim se seli u omladinski pogon FK „Radnički 1923“ gde veoma mlad postaje i standardni prvotimac tadašnjeg kragujevačkog superligaša. Odatle ga put vodi u Grčku, a zatim i Švajcarsku.

Stefan se ne opterećuje mogućnostima koje se otvaraju već nastavlja vredno da trenira.

- Bez obzira gde nastavim svoju fudbasku karijeru, potrudiću se da se već od prvog dana predstavim u punom sjaju i zato treniram i radim punim kapacitetom – ističe Andrić.

Vredi napomenuti da ovog fudbalera kroz čitavu karijeru karakteriše izuzetna smirenost van terena, ali i apsolutna agresivnost na terenu, posebno u obavljanju odbrambenih zadataka, potom sjajan pregled igre, osećaj za prostor i pravovremeni pas, kao i odlična tehnika uz precizni šut sa distance kojim je često, tokom dosadašnje karijere, matirao protivničke golmane. S obzirom na to da je fudbaler veznog reda, veoma lako se nameće kao graditelj igre svog tima. Osobito mu je opasna leva noga što ga već svrstava u igrače sa retkim karakteristikama.

 

 

Milorad Stevanović

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(4 glasova)
Go to top